Labdarúgás

2020.07.13. 07:18

Győzelemmel ünnepelt a bajnokcsapat

Kemecsei gálameccs, Ádó és Ricsi elköszöntek a nagypályás focitól.

A gálamérkőzés résztvevői a találkozót követően baráti vacsora mellett elevenítették fel a mostani és a korábbi mérkőzéseket

Fotó: Dodó Ferenc

Bajnokcsapat 2009/10- Köszönjük Ádó és Ricsi! Ezek álltak a kemecsei B-közép molinóján és ez mindent elmondott a szombat délután gálameccsről. Tíz esztendeje nyert NB III.-bajnoki címet a csapat az akkori játékosok közül Ádámszki Róbertnek és Homann Richárdnak most volt a búcsúmérkőzése.

 

Az emlékezetes találkozó előtt Lipők Antal kemecsei polgármester és Resán Attila a klub vezetője emlékplakettel jutalmazta az aranyérmet szerzett csapat tagjait. Aztán egy 50-es, majd egy 49-s mezt kapott a két búcsúzó, Ádó és Ricsi és Kozma Attila, a baktaiak vezetője is megajándékozta az ünnepelteket.

Igazi strandidőben indult a gálameccs, amelyen a kékmezes bajnokcsapat a sárga szerelésbe bújt jelenlegi kemecsei gárda ellen lépett pályára. A bajnokok közül Csirke, azaz Lengyel Ágoston és Matejkó Roland külföldön élnek és nem tudtak hazajönni, Karkusz Anasztáz csak civilben volt jelen, sérülés miatt nem játszhatott, Bagin Sándor pedig nem érkezett meg. A Koskovits György dirigálta kékek így vendégjátékosokat hívtak meg, a megyei fociban jegyzett neveket. Így kapott lehetőséget Szati, azaz Szatke Zoltán, Dodi, azaz Kozma József, Marci, azaz Márton István, Gülü, azaz Szabó Róbert, Domokos Béla és két fiatal. A szintén meghívott Ilu, azaz Illés László ugyancsak civilben nézte a meccset

A találkozó nem fog bevonulni a tíz legnagyobb derbi közé, ám akik ott voltak, jól szórakozhattak. Az első játékrész hajrájában Ádámszki Róbert tizenegyesből szerzett gólt, majd egy szép akció után már duplázott is. Röstelhették magukat a mostaniak ezért hamarosan egyenlítettek. A második félidőben olyan történt, amit minden focizó apa szeretne: a két búcsúzó fiai is pályára léptek. Ádámszki Milán ugyanúgy két gól szerzett mint édesapja, ő a hírek szerint a Fradi korosztályos csapatához igazolt. Homann Patrik mozgása tisztára a fateré, miként a becsúszása. Kokó, azaz Kovács István is kapuba talált, Csoki, azaz Lakatos László pedig alig átlépve a felezőt ívelt az árván maradt kapura, a labda pedig a jobb oldali kapufáról pattant a hálóba. A hajrában ismét összekapták magukat a sárgák, 6-3 után egy gólra csökkentették a hátrányukat. Sokan ikszre tippeltek, ám végül nem ez történt, az aranyérmes csapat győzelemmel búcsúzott. Ádó és Ricsi tehát sikerrel zárták nagypályás szezonjukat.

A meccs után jött a bankett, a fehér asztal mellett ment a sztorizás rendesen. De hát ez ennek is a napja volt.

Kemecse 2010–Kemecse 6–5 (2–1)

Kemecse, 200 néző.

Kemecse 2010: Ardelean Patrik, Ádámszki Róbert, Balogh Gyula, Birovecz János, Hegyes Sándor, Ignácz Zoltán, Hokk Ádám, Homann Richárd, ifj. Koskovits György, Kovács Tibor, Kromplák Gyula, Müller Ferenc, Lakatos László és Szabó Attila, Ádámszki Milán, Homann Patrik, Domokos Béla, Kozma József, Márton István, Szabó Róbert és Szatke Zoltán. Edző: Koskovits György.

Kemecse: Sánta – Sándor, Szabó P., Tóth, Hokk, Farkas, Faragó, Listván, Majoros, Szaffián, Soós. Cs: László. Edző: Márton Péter.

Gól: Ádámszki R., Ádámszki M. 2-2, Kovács, Lakatos, illetve Listván 2, Soós, Sándor, Szaffián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában