strandkézilabda

2020.08.13. 17:30

Bajnoki ezüstöt nyert, és gólkirálynő lett (fotókkal)

Izgalmas végjáték döntött a bajnoki cím sorsáról.

Vajda Luca (labdával) lett a torna gólkirálynője

Fotó: Cseh Péter

A közelmúltban Salgótarjánban ért véget a Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság. A nők mezőnyében az LV Sport Multichem Szentendre szerezte meg a bajnoki címet, amely a fináléban a nyíregyházi Vajda Lucát is ­so­raiban tudó OVB Beach ­Girls csapatát múlta felül.

– Annak ellenére, hogy nem a Balatonon volt a torna, a szervezők alaposan kitettek magukért.

Egy tó partján alakították ki a pályákat, amiben azonban nem lehetett fürödni, ezért a rendezők felállítottak egy medencét, és abban hűsölve tudtuk nézni a többiek meccseit

– mesélte Vajda Luca, majd rátért a verseny részleteire. – A csoportküzdelmek során viszonylag simán hoztuk a meccseinket, így elsőként jutottunk tovább.

– Az elődöntőben a házigazda Salgótarjánnal találkoztunk, jól ismerjük egymást, hiszen a tornák ezen szakaszában velük futunk össze rendszeresen. Mindig izgalmas csatákat vívunk, ez most is így történt: az első szettet okos játékkal meg is nyerték. A szünetben megbeszéltük a csajokkal, hogy a második szettet mindenképpen meg kell nyernünk, hogy esélyünk legyen a döntőbe jutásra. Nagyon koncentráltunk, így sikerült is egyenlítenünk.

Ezután jött a szétlövés, ahol nem lehet hibázni, mert abban a pillanatban vége a mérkőzésnek, szerencsére ellenfelünk keze remegett meg

– tekintett vissza a történtekre Vajda Luca.

A döntőben a Szentendrével csaptak össze.

– A döntő az előző meccsünknél még izgalmasabban alakult: az első szettben végig ők vezettek, mi futottunk az eredmény után. Hat másodperccel a játékidő vége előtt eggyel vezettek, edzőnk ekkor időt kért.

Szétlövés döntött

– Azt tudtuk, hogy kétpontos találatot kell elérnünk az előnyért. Megbeszéltük a figurát, amelyet sikerült is megvalósítanunk, így az első szett a miénk lett. A másodikban fej fej mellett haladtunk, végül döntetlen lett a vége, aranygóllal megnyerte a Szentendre. Ismét jöhetett a szétlövés, sajnos belehibáztunk – elevenített fel a döntő izgalmait Vajda Luca, aki egy egyéni különdíjjal vigasztalódhatott.

– A nők mezőnyében én lettem a gólkirály, ez azonban a csapat érdeme, mert tömtek labdával, nekem csak be kellett lőnöm a helyzeteket. Nagyon örülök neki, de ­bármikor elcserélném a bajnoki aranyra – zárta Vajda Luca.

BB

Borítókép: Vajda Luca (labdával) lett a torna gólkirálynője | Fotó: Cseh Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában