megyei I.

2020.09.16. 08:15

Nyáron még nem így nézett ki

Madalina György csapata kiválóan kezdte a megye egyes bajnokságot.

A piros mezes naményiak elöl és hátul is jól teljesítenek

Fotó: Pusztai Sándor / KM-archív

A megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban a negyedik fordulót követően csupán két hibátlan gárda maradt, a Tarpa és a Vásárosnamény. Utóbbi imponáló, plusz tizenhármas gólkülönbséggel vezeti a tabellát, négy kapott góljából háromért a múlt hétvégi ellenfél, a Nagyhalász a „felelős” (4–3).

A naményiak a tavalyival teljesen ellentétes rajtot vettek. Akkor három vereség után vette át a csapatot Madalina György, szeptember 8-ával kezdődően egymás után hét győzelem következett, majd a folytatásban már becsúszott egy-két vereség, a mérleg továbbra is pozitív maradt.

Először nem akarta vállalni

– Nagyot ugrottam az ismeretlenbe, mert nem nagyon ismertem a csapatot – emlékezett vissza tavalyi kinevezésére Madalina György. – Szűk volt a játékoskeret és annak is hiányos volt az edzéslátogatottsága. Ezt helyre kellett rakni, el kellett hitetni, hogy ha edzésre járnak, akkor jobb eredményt fognak elérni.

Ösztönzően hatott rájuk, hogy az első meccset meg is nyertük, ez a régen érzett öröm kihatott a továbbiakra, mert hétszer nyertünk egymás után, ami bizonyította az elképzeléseimet.

– Sikerült megtalálnom a játékosok helyét a csapatban, bár néha furcsán néztek rám, mert nem mindenki ott játszott, ahol korábban.

– Látszott, hogy milyen hiányosságaink vannak, de ezen januárban nagyon nem lehetett változtatni, az viszont döntő volt, hogy a kapusposztot sikerült megoldanunk – folytatta a mester. – Az idény végén viszont éreztem, hogy lesznek távozók, ami be is következett, rajtam kívül álló okok miatt nyolcan elhagyták a csapatot. Frissíteni kellett a keretet, és bevallom, nem akartam vállalni a feladatot, mert úgy éreztem, hogy nem tudom megoldani az átigazolásokat, de a polgármester úr meggyőzött, hogy minden segítséget megad. Belevágtam hát, amiben az is közrejátszott, hogy a közeg, a szurkolók és úgy érzem, a játékosok is elfogadtak. Gondoltam, nem hagyhatom őket cserben.

Minőségi a keret

A tréner jól döntött, a csapat ugyanis szárnyal. Kinevezése óta a Namény húsz meccsből tizenötöt megnyert, kétszer döntetlenre végzett és háromszor kapott ki, hatvankilenc szerzett gól mellett huszonötöt kapott.

Az átigazolási időszak utolsó pillanataiban sikerült minőségi játékosokat igazolni, pótoltuk a hiányzókat.

– Nem bő a keret, de minőségben erősebb mint a tavalyi. Sokat köszönhetek a vezetőinknek, mert minden segítséget megadnak a munkámhoz, ami még nincs befejezve, ez látszik olykor a játékunkon is. Vérmes reményeink nincsenek, hogy bajnokságot nyerünk, mert egy teljesen vadonatúj csapatot kellett kialakítanunk, de mindennel együtt úgy érzem, jó helyezést érhetünk el a szezon végére – zárta szavait Madalina György.

A Vásárosnamény egyébként vízválasztó meccsek előtt áll, a következő fordulókban sorrendben az Újfehértóval, a Tarpával és a Nagyecseddel találkozik.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában