kézilabda

2020.10.10. 10:21

Agresszív védekezés lehet a győzelem kulcsa

Első bajnoki győzelmükre hajtanak a nyíregyházi kézilabdások.

Fotó: KM-archív

Nem indult jól a szezonja a Nyíregyházi KC NB I/B-s alakulatának, Kerekes Tamás gárdája a bajnokságban mindkétszer vesztesen hagyta el a pályát, a Magyar Kupában pedig az osztálytárs DEAC otthonában búcsúzott a szabolcsi alakulat. Vasárnap a Balassagyarmat otthonában szerezhetik meg idénybeli első győzelmüket Erdős Zoltánék.

Kielemezték ellenfelüket

A nógrádi kisváros csapata az előző kiírásban a tabella utolsó helyén végzett, és csak a bajnokság berekesztésének köszönheti, hogy nem kellett búcsúznia az osztálytól. A nyíregyházi gárda sem szerepelt túl fényesen, mindössze öt győzelmet számlált, ami viszont bizakodásra adhat okot, hogy ebből kétszer is vasárnapi ellenfelét múlta felül.

Az őszi mérkőzésen a Continental Arénában 31–23-ra, míg február végén idegenben 21–18-ra nyertek Kerekes Tamás tanítványai. Az idén viszont a koronavírus-járvány miatt nem játszott mérkőzést a Balassagyarmat, így nem sok támpontja volt a nyíregyházi szakmai stábnak.

– Valóban nem léptek még pályára, viszont sikerült megszereznünk két felkészülési mérkőzésük felvételét, megnéztük és kielemeztük a Hatvan és a RÉV TC elleni meccsüket is – fogalmazott Kerekes Tamás, a Nyíregyházi KC edzője.

Látjuk az erényeiket, illetve a sebezhető pontjaikat, ennek megfelelő taktikával lépünk majd ellenük pályára.

– A héten sokat gyakoroltuk az öt egyes nyitott védekezést, próbáltuk stabilabbá, agresszívebbé tenni hátsó alakzatunkat.

A szakvezető végül azt is elmondta, hogy a kupamérkőzést kihagyó Munkácsi Robin nagy valószínűséggel bevethető lesz, és a sérüléséből lábadozó Gidai Máté is részfeladatokat kaphat a mérkőzésen.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában