szparika

2020.12.14. 21:55

A Szpari pontszerzéssel zárta az évet

A Pécs többet birtokolta a labdát és voltak nagy helyzetei, mégsem bírt otthon a nyíregyházi együttessel.

Az a fájdalmas este 2015. május 29-én... A két együttes akkor találkozott legutóbb Pécsen, mindkét gárdának az volt az eddigi utolsó élvonalbeli mérkőzése: a Nyíregyháza az NB III.-ba, a PMFC a Baranya megyei I. osztályba került a kizárását követően.

Fejér jól védett A pécsiek azóta alsóbb szinteken szerepeltek, ebben az idényben jutottak fel az NB II.-be, és a 21. fordulót egy tízmeccses veretlenségi sorozattal a hátuk mögött a harmadik helyről várták úgy, hogy a legkevesebb gólt kapták a bajnokságban. Ennek ellenére némi bizakodásra adott okot a Szparinál, hogy újabb játékosok tértek vissza, Ötvös Bence és Papp Máté a kezdőben, míg Kalocsai László a kispadon kapott helyet.

A hazaiak az első pillanattól kezdeményezően léptek fel, és a 18. percben csak Fejér Bélán múlott, hogy nem szereztek vezetést. Másodpercekkel később a Szpari került helyzetbe Yasin Hamed révén, ám a kifutó kapus megzavarta őt, így félfordulatból fölé lőtt. A félidő inkább a pécsiekről szólt, akik fél óra elteltével ismét közel kerültek a gólhoz, de Kónya Dávid jó csel után nem tudta bevenni az üres kaput, mert – az előbb hibázó – Végső Előd blokkolta a lövését. A fordulás után is szinte végig a hazaiaknál volt a labda, sok akciót épített a Pécs, ám egyre tanácstalanabb lett, többnyire csak veszélyesnek tűnő beadásokig jutott.

Stabilabbak lettek Fejér kapuja előtt voltak ugyan meleg pillanatok, de a nyíregyházi csapat még stabilabb volt, mint az első játékrészben. A Spartacus értékes egy pontot szerzett az év utolsó NB II.-es mérkőzésén, és a 11. helyen megy a téli szünetre.

Labdarúgás: NB II., 21. forduló

Pécsi MFC–Nyíregyháza Spartacus 0–0 Pécs, zárt kapuk mögött, v.: Szigetvári (Kis, Kiss).

Pécs: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Grabant (Óvári, 61.), Futó, Bartha (Tölgyesi, 69.), Hegedűs – Kónya (Adamcsek, 68.), Geiger (Tihanyi, 80.). Vezetőedző: Vas László.

Spartacus: Fejér – Fodor (Farkas, 60.), Papucsek, Jánvári – Svedjuk, Papp (Magyar, a szünetben), Végső, Szabó (Kalocsai, 81.), Györgyi (Kovács, 90+3.) – Ötvös (Hornyák, 60.), Hamed. Vezetőedző: Gálhidi György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában