kerékpár

2020.12.23. 08:10

„Átkerekezett” a luxemburgiakhoz

Tour de France-győztes csapatban folytatja a csengeri kerékpáros.

LTL

Szabó Zsófia

Fotó: bringazas.hu

Klubot vált a csengeri kötődésű 2019-es magyar országúti bajnok, Szabó Zsófia. Eddig a belga Doltcini–Van Eyck Spor–Proximus Women Cycling Team kerékpárosa volt a 23 éves versenyző, a jövőben pedig a luxemburgi Andy Schleck Cycles–Immo Losch csapat színeiben folytatja a pályafutását. Ismerősen cseng Andy Schleck neve, hiszen 2010-ben ő nyerte a Tour de France-t, és névadó szponzora Zsófia új, két éve alakult klubjának.

Kiváló versenyprogram

A magyar sportoló a 2018-as idény derekán került a belga Health Mate–Cyclelive sorához, melynek tagjaként egy esztendővel később már négy WorldTour-versenyen is rajthoz állhatott. Mindamellett, hogy megnyerte a magyar országos bajnokságot, tizedikként zárt a belga MerXem Classic egynaposán, és nyolcadik lett a francia La Picto–Charentaise viadalán. Az együttes megszűnését követően tavaly Vas Kata Blanka klubtársaként egy másik belga klubhoz igazolt, ám a koronavírus-helyzet következtében mindössze hat UCI (Union Cycliste International – ez a nemzetközi sportági szövetség rövidítése) versenynap jutott neki.

Szabó Zsófia új csapata kiváló versenyprogrammal készül: többek között tervben van a Flandriai Kör, a Liège–Bastogne–Liège és az Amstel Gold Race is, így remek lehetőségek adódhatnak a magyar kerekes előtt.

Néha mountain bike-ozik

– Budapesti lakosként sok lehetőségem van: ha emelkedőn kell elvégeznem a résztávjaimat, akkor főként a Hármashatár-hegy, a János-hegy és a Pilis a kedvelt úti céljaim, és szoktam edzeni Gödöllő és Érd környékén is. Néha mountain bike-ozom is, olyankor a különböző erdei utakat járom keresztül-kasul. Ritkán járok Csengerben, olyankor általában a töltésen Fehérgyarmatig és a környéken végzem el az edzéspenzumot – nyilatkozta a Kelet-Magyarországnak a klubot váltó Szabó Zsófia.

LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában