úszás

2020.12.09. 08:59

Dávid megdöntötte Dániel rekordját

A nyírbátori úszók remekeltek a debreceni versenyen, köszönet a Nyíregyházi Sportcentrumnak.

KM

Barnai Niki (b), Antal Dávid és Bégányi Ábel Kaliba Viktorral a verseny után

Fotó: olvasónktól

Az elmúlt hét végén a nyírbátori Bátori Sárkány Úszóegyesület fiataljai vitték a prímet Debrecenben. A járványhelyzet miatt végül nem rendezték meg a cápa, delfin és gyermek korosztályok klasszikus országos bajnokságát, hanem több helyszínen, Debrecen mellett Budapesten, Győrben, Dunaújvárosban, Hódmezővásárhelyen és Kaposváron rendeztek regionális versenyeket

Fantasztikus reggeli úszás

A Kaliba Viktor vezette bátori klubot három cápa képviselte. A legnagyobb eredményt Antal Dávid szállította. A tizenkét esztendős ifjú tehetség hét éve úszik, Debrecenben kilenc elsőséget húzott be. A legnagyobb durranást a 400 gyorson elért ideje (4:21,99) jelentette, hiszen ezzel megdöntötte Gyurta Dániel 19 éves korosztályos rekordját. Klubtársai közül Bégányi Ábel hat, míg Barnai Niki négy éremmel tért haza

– Engem is meglepett, hogy milyen szenzációs úszásokkal rukkoltak ki tanítványaim – kezdte érdeklődésünkre Kaliba Viktor. – A járványhelyzet, a szigorítások miatt az ideálistól igen távoli körülmények között tudtunk készülni. Köszönettel tartozunk a bátori önkormányzatnak, illetve Urbin Tamásnak, Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetőjének. A gyönyörű nyíregyházi uszodában egy sávot biztosítottak a számunkra, sajnos, az utazás miatt így is kimaradtak a reggeli edzések.

– Mindezek tükrében minden elismerésem a gyerekeké – folytatta Kaliba Viktor. – Arra álmomban sem gondoltam volna, hogy Dávid reggel ilyen fantasztikus időt úszik és új rekordot állít fel.

Hamarosan pihenő

Kaliba Viktor elmondta, hogy december 19-ig edzenek, majd január harmadikáig pihenőt kapnak a fiatalok. A folytatást tekintve még sok a kérdőjel, remélhetőleg lesz majd hol edzeniük.

KM

Eredmények

Antal Dávid. 1. 50 gyors, 200 gyors, 400 gyors (új évjáratos csúcs), 100 pillangó, 100 hát, 200 pillangó, 200 hát, 200 vegyes, 400 vegyes.

Bégányi Ábel. 2. 100 pillangó, 200 pillangó, 400 vegyes. 3. 50 gyors, 200 mell, 200 vegyes. 4. 200 gyors.

Barnai Niki. 2. 200 vegyes, 400 vegyes. 3. 100 hát, 200 hát. 4. 100 gyors

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában