szparika

2021.01.28. 12:06

Stabilabb, erősebb lett a Szpari

Fejér Béla három meccsre a sepsieké, nyáron kezdődhet az új stadion építés.

Fotó: Mán László

- A járványhelyzet miatt sajnos most szurkolók nélkül, szűk körben kell megtartanunk a hagyományos, szezon előtti tájékoztatót – indította a beszélgetést Dankó Gergő, a Nyíregyháza Spartacus klubigazgatója csütörtökön reggel a klub székházában.

A klubigazgató beszélt a jövőről is, a tervek szerint nyáron már elkezdődik az új stadion építése, emiatt a Szpari szakosztályainak „átmeneti otthonokat” a kell keríteni. Egyelőre még nincs konkrétum, nem nagy a választási lehetőség, de remélhetőleg sikerül majd megtalálni a lehetőségekhez mérten legoptimálisabb megoldást.

Ezt követően Sándor István szakmai tanácsadó vette át a szót és beszélt arról, hogy miért volt szükség erősítésre. A felnőtt csapat szereplésével a vírushelyzetig elégedett volt, az azt követő időszakkal viszont nem. Ezért is volt szükség erősítésre, annak pedig kifejezetten örül, hogy a legutóbb NB II-es bajnokságot nyerő csapatból Jánvári Gábor mellett immáron itt van Szokol Zsolt és Paku Roland is. Röviden jellemezte az új játékosokat. Kiemelte, hogy tanultak a tavalyi hibákból és hat-hét fiatal rendszeresen edz a felnőtt csapatnál és többen már be is mutatkozhattak.

A cél továbbra is megyebeli, környékbeli fiatalokra építeni.

A mostani bajnokságban pedig az ötödik-hatodik helyen zárni.

Gálhidi György vezetőedző röviden elemezte a felkészülés időszakainak munkáját, majd értékelte az edzőmeccsek eredményeit.

- Ugyan az edzőmeccseken nem az eredmény a legfontosabb ám sokat sejtető és örömteli, hogy nyertünk az élvonalbeli Paks ellen, a tavaly nyári 0-4-ért visszavágtunk a Lokinak. Nyertünk a Sényő és a Tiszakécske ellen, egyedül a Kazinbarcika ért el ellenünk döntetlent. Három meccsen nem kaptunk gólt, ami jelzi, hogy stabilabb lett a védekezésünk és a középpályás játékunk. Az új játékosokkal erősebbek lettünk. Még apróbb igazításokat szeretnénk elvégezni a csapaton hiszen vasárnap már bajnokit játszunk- így Gálhidi György.

Zárásként Gálhidi György átadta az újaknak a mezüket, majd edzésre indultak a játékosok és szakvezetők.

Fejér Béla nem lehet itt a vasárnapi rajton, mert kölcsönadó klubja, a román élvonalban szereplő Sepsiszentgyörgy visszahívta. Három meccsre szól a megállapodás, mert a sepsieknek kapusproblémái vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában