Kisvárda Master Good

2021.02.16. 09:04

Supka mester szerint ez a szombat minden tekintetben rendben volt

A kisvárdai focisták jól kezelték a történteket, és századik élvonalbeli góljukkal nyertek Újpesten.

ML

Szlobodan Szimovics (pirosban) is jól játszott, szélről veszélyesek voltak a várdaiak

Fotó: nso/Meder István

Ez a szombat este sokáig emlékezetes lesz a kisvárdai fociszurkolóknak és persze az élvonalbeli focicsapat tagjainak is. A Kisvárda Master Good pályaválasztóként Újpesten fogadta a zalaegerszegieket, és remek első félidei és izgalmas szünet utáni játékkal, a kilencvennegyedik percben Horváth Zoltán parádés góljával nyert 2–1-re és értékes három ponthoz jutott.

Gyors és jó döntések

Ennek a sikernek a fényét cseppet sem homályosítja, hogy Futács Márkó jogos kiállítása után az utolsó majd húsz percben emberelőnyben játszottak a mieink. A győzelem értékét viszont növeli: pénteken derült ki, hogy a várkerti pályát a váratlan téli idő játékra alkalmatlanná tette. Gyorsan kellett megoldást találni, így sikerült ­egyezségre jutni az újpestiekkel. A délelőtti, kisvárdai edzést követően a csapat délután már buszra is ült. A játékosok tehát nem otthonról, hanem egy szállodából ­indultak szombaton a mérkőzésre.

– A csapat jól reagálta le a történteket, az utazást és a mérkőzésen belüli váltásokat egyaránt – kezdte visszatekintését a szombat esti diadalra Supka Attila, a Kisvárda Master Good vezetőedzője.

Buta gólt kaptak

– Rendben volt minden ezen a mérkőzésen, az elért eredmény nagyon fontos volt a számunkra. A szünetben kihangsúlyoztuk, hogy próbáljuk megerősíteni az első félidőben mutatottakat.

– Ugyanaz a játék és hozzáállás kell, birtokoljuk úgy a labdát, mint az előző időszakban. Sajnos megkaptuk azt a buta gólt – amelynél egy beadás után nem kontrolláltuk az embereket.

– Ez meg is fogta a csapatot, utána nehezebb lett. A kiállítás után azt játszottuk, amit ilyenkor kell. A szélekről próbálkoztunk, és ez be is jött a győztes gólnál.

Ez is remek csere volt

Essék szó arról is, hogy a cserék gyakorta bejönnek a kisvárdaiaknál. Jelena Richárd és Horváth Zoltán is szereztek már fontos gólokat a padról beszállva. Horváth mostani találata összefoglalókba való. Ráadásul ez volt a kisvárdai csapat századik élvonalbeli találata, amit egyébként egy Kisvárdán született focista szerzett.

A mostani egy különleges hét lesz, hiszen nincs kupameccs, a bajnokit pedig majd vasárnap fogja játszani a csapat, mégpedig Pakson.

– Remélem, most tudunk egy hetet dolgozni, ami fontos lenne azoknak a játékosoknak, akik újonnan érkeztek a csapathoz. Szeretnénk úgy kihasználni az időt, hogy Paksra is a három pont megszerzéséért utazhassunk – így Supka Attila.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában