érzelmi hullámvasút

2021.03.26. 08:38

Kálmánháza: Ahol az ötgólos előny is kevésnek bizonyult

Mindkét csapat öt gólt szerzett, de csak az egyik örülhetett.

Fotó: Dodó Ferenc, KM-archív

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az elmúlt hétvégén gólzáporos döntetlennel zárult a Kálmánháza-Nagykálló megyei másodosztályú labdarúgó-mérkőzés. Egy tízgólos meccsre szinte mindenki felkapja a fejét, de még ennél is érdekesebb, miként alakult így az eredmény. A nagykállói csapat az első félidőben öt találatig jutott, amire a Kálmánháza szintén öttel válaszolt a második félidőben, így hatalmas hátrányból sikerült egyenlítenie a hazai alakulatnak.

– Mit is mondhatnék, pokolból a mennybe – értékelt Kotricz Zoltán, a Kálmánháza SE trénere.

Egy nagyon tanulságos meccsen vagyunk túl, melyet a sírból hoztunk vissza.

– Ezt kívülről is óriási élmény lett volna végignézni, de így, hogy kilencven percet a pályán töltöttem, valószínűleg még nagyon hosszú ideig emlékezetes marad nekem és minden játékosomnak is – monda a játékos-edző.

A megyei másodosztály Pannónia Zrt. csoportjában vitézkedő gárdának hosszú idő után sikerült újra győzelemmel kezdenie egy szezont. A tavaszi rajtnál a Geszteréd csapatát fektették két vállra, majd egy, a járvány miatt elmaradt mérkőzés után (Biribe látogattak volna) következett az NVSE elleni feledhetetlen kilencven perc.

– A meccs előtt igyekeztünk tűzben tartani a játékosokat, a Geszteréd ellen megvolt az első győzelem, ami motivációt adhat a folytatáshoz és egy újabb hazai skalppal a tabellán is előrébb léphettünk volna – emlékezett a szakvezető. – Ehelyett az első félidőben öttel húzott el a Nagykálló. A nagyarányú hátrány ellenére nem kezdtük rosszul a mérkőzést, épp előttem adódott két lehetőség is, de a gólokat mégis mi kaptuk. Az ellenfél első két találata után fejetlenül mentünk előre, ami rendre megbosszulta magát. Folyamatosan rossz megoldásokat választottunk és őrizetlenül hagytunk olyan támadókat, mint Ruska Tamás, akinek sikerült is három gólt szereznie.

– Úgy érzem, nem a fizikai képességekben kell keresni a hibát, korábban is tapasztaltuk, hogy hiába játszott sokszor jól a csapat, ez pontokban nem mutatkozott meg. Ezért már télen is inkább a mentális felkészítésre helyeztük a hangsúlyt, hogy csapategységet teremtsünk, összekovácsoljuk a gárdát. Fontos, hogy megértsék, futballozzon akármilyen osztályban egy játékos, a hozzáállása még lehet profi és a befektetett munka meg fog térülni.

Félidei fejmosás, majd egyenlítés

– A szünetben azt kértem a fiúktól, hogy mindent félretéve, teljes erőbedobással küzdjenek a csapatért és egymásért. A becsületünkért harcolunk, tartsuk be mindazt, amit megbeszéltünk, hisz mindenki fontos láncszeme ennek a csapatnak.

– Ennek meg is lett az eredménye, ahogy jöttek a gólok, úgy lett az egész csapat egyre magabiztosabb és eltökéltebb. Egy ilyen eredmény eléréséhez szerencse is kell, de úgy érzem, a második félidőben meg is dolgoztak érte a fiúk. Egy ilyen pokoli első játékrész után talán furán hangzik, de a végén még a győzelem is benne volt a meccsben. Persze, reálisan nézve, maximálisan elégedett vagyok azzal, amit a gárda véghezvitt.

Hétvégén idegenben

– Tiszalökre látogatunk, ahol nem számítok könnyű mérkőzésre a közvetlen riválisunk ellen. De a csapatom bebizonyította, hogy van tartása, és képes felállni nehéz helyzetből is. Mi adjon hitet, ha nem ez? – bizakodott a tréner.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában