tenisz

2021.03.12. 09:13

Marci dereka megfájdult, így visszalépett

nso.hu, km

Marci csütörtökön pihent

Fotó: AFP

– Sziasztok! Tegnap késő este még azt írtam nektek, hogy ma győzni szeretnék. Reggel azonban derékfájás miatt azt a döntést hoztuk meg az edzőimmel, hogy visszalépek a mai Rubljov elleni mérkőzéstől, mindezt azért, hogy a jövő heti dubaji ATP 500-as tornán, ahol főtáblás leszek, ismét pályára tudjak lépni. Köszönöm az eddigi támogatásotokat, sziasztok! – ez jelent meg csütörtökön Fucsovics Márton közösségi oldalán.

Jancsó Miklós, a játékos egyik edzője hozzátette, Fucsovics csütörtökre pihenőnapot kapott, és valószínűleg pénteken utazik tovább a következő verseny helyszínére.

A magyar teniszező – aki jelenleg 46. az ATP világranglistáján – múlt vasárnap még Rotterdamban játszott döntőt Rubljovval, onnan Dohába vezetett az útja, ahol kedden a szerb Dusan Lajovicsot (27.) győzte le, szerdán pedig a dél-afrikai Lloyd Harris (84.) ellen nyert. Érdekesség, hogy a nyíregyházi játékos múlt csütörtök óta mindennap játszott meccset, kivéve hétfőn, amikor hét órát repült Dohába…

Fucsovics újabb összecsapása így egyelőre elmarad Rubljovval, aki meccs nélkül elődöntős Dohában, mivel korábban Richard Gasquet sem állt ki ellene lábsérülés miatt, az első fordulóban pedig harmadik kiemeltként erőnyerő volt. A mai formájában 1990 óta létező ATP Touron eddig egyszer sem fordult elő, hogy valaki egymást követő két körben is játék nélkül jutott volna tovább.

nso.hu, KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában