gyaloglás

2021.03.17. 09:11

Máté három hétig Albufeirában edzőtáborozik

Válogatott gyaloglónk a békéscsabai bajnokságon fog indulni.

ML

Máté jó időben edzhet

Fotó: Mán László

Az élet újabb forgatókönyvet írt át. A korábbi tervek szerint a külhoni edzőtáborozások elmaradnak, Helebrandt Máté első fontos versenye a szombati, a szlovákiai gyűgyi (Dudince) 50 kilométeres bajnokság lett volna. A Nyíregyházi Sportcentrum kétszeres olimpikon gyaloglója ezen a versenyen szerette volna növelni a tokiói indulási esélyeit. Aztán a program változott.

– Az utolsó pillanatban jött a lehetőség egy háromhetes portugáliai edzőtáborozásra. Józsi bával (Pokroveszki József, Máté edzője – a szerk.) úgy döntöttünk, hogy mivel a felkészülésem sérülések miatt nem volt igazán problémamentes, ráadásul a bajnokság szlovákiai megrendezése sem tűnik teljesen biztosnak, ezért kijövünk Albufeirába, a már megszokott portugáliai helyszínre. Vasárnap óta itt vagyunk, az kissé furcsa, hogy a szálloda szinte teljesen üres. Az időjárás kiváló, remélhetőleg megfelelő munkát tudok majd végezni.

Az első hatvanban zárni

– Az első verseny így április közepén a békéscsabai 20 kilométeres országos bajnokság lesz, azon szeretnék olyan időt menni, amivel a világranglistán az első hatvanban leszek – mondta érdeklődésünkre Helebrandt Máté.

Abból a szempontból szerencséje volt Máténak, hogy a hétvégén elutazott, mert a szövetség március 15-től már nem engedélyezte a sportolók külföldi edzőtáborozását. Emiatt például a dobóatléták nem tudtak elutazni.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában