Kisvárda Master Good

2021.03.12. 09:38

Megvolt az osztálykülönbség

A kisvárdaiak komolyan vették a kupameccset, és szeretnének felkészülni az Újpest ellen.

ML

Himics László végigjátszotta a szerdai meccset

Fotó: kisvardafc.hu

Remélhetőleg még nincs vége. Szerdán a kisvárdai foci történetében először került csapat a Magyar Kupa elődöntőjébe. A Kisvárda Master Good magabiztosan fektette két vállra a szintén élvonalbeli Zalaegerszeg tartalékcsapatát. Ez semmit sem von le a várdaiak sikerének értékéből, viszont az egerszegiek hozzáállása kissé megosztó.

Felpörögtek a játékosok

No, de ezzel legkevésbé foglalkoznak a várdaiak, és a kupában készülnek az újabb rekordra, a fináléba kerülésre. Ebben az Újpest jelentheti az akadályt, az a lila-fehér együttes, amellyel szombaton bajnokin találkoznak a mieink.

– Minden mérkőzésnek megvan a saját lélektana, így volt ez most is – kezdte visszapillantását a kupasikerre Supka Attila, a Kisvárda Master Good vezetőedzője.

– Amikor megtudtuk, hogy a zalaegerszegiek a második számú csapattal érkeznek, akkor az volt a legfontosabb, hogy fejben felpörgessük a játékosokat, nehogy azt gondolják, hogy ez könnyű meccs lesz. Volt már példa arra a futball történetében, hogy egy esélyesebb csapat elvesztett egy könnyűnek tűnő mérkőzést. Szerencsére nem ez történt, mert az utolsó percig mentünk, hajtottunk, minél több gólt szerettünk volna szerezni, kialakítani azt a gólkülönbséget ami jelzi az osztályok közötti különbséget. Ezt el is értük a végére.

– Ez egy önbizalom-növelő mérkőzés is volt, hiszen a helyzeteink nagy részét kihasználtuk, bízom benne, hogy a hét végén is eredményesek leszünk – fűzte még hozzá Supka Attila.

Szerda este már meg is volt a sorsolás, Rudolf Gergely az Újpestet sorsolta ellenfélül.

Lesz idő rákészülni

– Őszintén szólva a Fehérváron kívül bárkit szerettünk volna. Meglátjuk majd, hogy bejön-e. Az érdekes, hogy szombaton ellenük játszunk bajnokit, utána három hét szünet lesz, majd ismét jön egy bajnoki, és azt követően pedig a kupaelődöntő. Úgy vélem, lesz időnk arra, hogy megfelelően felkészüljünk majd az elődöntőre, ám most még a szombati mérkőzés a fontos, amelyen pontot, pontokat szeretnénk szerezni – így Supka Attila.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában