Hübner Nyíregyháza BS

2021.03.16. 09:11

Olykor becsúszik egy vereség

A nyíregyháziak nem koncentráltak eléggé a számukra már tét nélküli mérkőzésen.

MK

Kiss Benedekék a szezonban másodszor kaptak ki

Fotó: Dodó Ferenc

December 5-e után először, a szezonban összességében másodszor kapott ki a Hübner Nyíregyháza BS. A már biztos alapszakaszgyőztes Cápák a minél jobb pozícióra hajtó, nagyon motivált MAFC-ot fogadták pénteken. A Blue Sharks három negyeden keresztül vezetett minimális különbséggel, a fővárosiak a zárónegyedben vették át a vezetést és nyertek 81–68-ra.

Gyakoroltak bizonyos elemeket

– Az elején jobban működött a védekezésünk és még a támadásunk is, de összességében az egész meccsen egyik sem volt jó igazán, mert hatvannyolc pontot dobtunk, és kaptunk nyolcvanegyet, ami hazai pályán nem jellemző – értékelt Siska János, a nyíregyháziak vezetőedzője.

– Ha ilyen sokat kapunk, akkor nem tudunk olyan nagy különbséggel győzni, esetleg ki is kapunk. Már az első félidőben is gyakoroltunk, védekezésben megnéztünk bizonyos dolgokat, amiket korábban nem alkalmaztunk, kíváncsi voltam rá, hogyan működik, min kell még csiszolni. Emellett az egész meccsen látszott, hogy nem koncentráltunk megfelelően, ezt mutatja, hogy kihagytunk tizenkét büntetőt, hárompontos kísérletből csak négyet értékesítettünk.

– Fejben leengedtünk, ami várható is volt, hiszen december óta fenntartottuk a tüzet, jól játszottunk. Nyilván rosszulesett a vereség, de lehet, kellett is ez, hogy ne a rájátszásra fáradjunk el – tette hozzá a tréner.

Azt már csak mi tesszük hozzá, ha a Cápák minden 24 meccsére csak két vereség jut, abból olyan nagy baj nem lehet.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában