Mennyei megyei I.

2021.04.30. 10:53

A Tarpa felteheti az i-re a pontot

Öt fordulóval a vége előtt bajnokot avathatnak a megyei első osztályú bajnokságban.

BB

A fehér mezes Tarpa már szombaton pezsgőt bonthat

Forrás: KM-archív/Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

A Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban szombaton bajnokot avathatnak. Ugyanis, ha a Tarpa hazai pályán legyőzi a Nagyhalászt, behozhatatlan előnybe kerül üldözőivel szemben, ezzel a szatmári alakulat megkoronázhatja egész szezonban nyújtott egyenletes, jó teljesítményét. Bár tisztában van az esélyekkel, nem szeretné eljátszani az áldozati bárány szerepét Ludánszki István alakulata.

Négy mérkőzés vasárnap

Szintén ezen a napon feszül egymásnak a Nyírmeggyes és a Fehérgyarmat. A házigazdák a Mátészalka elleni győzelmet követően legutóbb kikaptak Baktalórántházán, ezért mindent el fognak követni, hogy kiköszörüljék a csorbát. Lesz azonban ehhez egy-két szava a megye egyes indulásra a licencét be nem adó Fehérgyarmatnak. Hogy nem lehet őket félvállról venni, azt a Nagyecseden aratott győzelmükkel bizonyították. A nap harmadik mérkőzésén a Csenger a Baktalórántházát látja vendégül. Barcsay István gárdája jó formát mutat, a Vásárosnamény és a Mátészalka legyűrése után szerdán gól nélküli döntetlenre végzett a masszív Ibránnyal. A hét utolsó napján négy mérkőzést rendeznek. Az egyre nehezebb helyzetbe kerülő Gyulaháza a Mátészalkát fogadja. Egyik gárda sem teheti ki az ablakba az utóbbi időben nyújtott produkcióját, a hazaiak szerdán egy hatosba futottak bele a Nyírgyulaj ellen, míg a vendég Mátészalka ugyan legyőzte a megroggyanó Vásárosnaményt, de két döntetlenje mellett négyszer is vesztesen hagyta el a pályát. A Mándok szintén lejtmenetben van, szerdán a hosszabbítás negyedik percében büntetővel pontot mentett Kemecsén, de gondjai lehetnek a végelszámolásnál, ha nem kapcsol magasabb sebességi fokozatba. Talán erre lesz is esélyük a látványosan megtorpanó Namény ellen. Ibrányban két olyan gárda találkozik, amiket szerdán pályára szólított a kötelesség, a házigazdák Csengerben szereztek egy pontot, míg a vendég Nyírgyulaj Gyulaházán gálázott, és fellépett a dobogó második fokára.

Egy meccset halasztottak

Újabb sikerével megerősíthetné ezt a pozícióját. Tovább roboghat az újfehértói gyors, Piskóti Zsolt legénysége parádés tavaszt fut eddig, kilenc győzelme mellett, mindössze két döntetlen árnyékolja a képet. Ezúttal is ők az esélyesek a vendég Baktalórántháza ellen, Borza László brigádja pedig a Nyírmeggyes elleni diadalból meríthet erőt.

A Nagyecsed–Balkány mérkőzést a felek megállapodása alapján május 26-án játsszák le.

Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 26. forduló (kezdés: 17, ifi: 15), szakvezetői várakozások

Szombat

Tarpa (1.)–Nagyhalász (8.)

Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője: – Tudjuk, hogy ezután a mérkőzés után már bajnokok lehetünk, ezért megpróbáljuk levenni a terhet a játékosok válláról. Bízom benne, hogy felszabadult játékkal megszerezzük a győzelmet.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Nincs vesztenivalónk, a tisztességes helytállás a célunk.

Nyírmeggyes (10.)–Fehérgyarmat (16.)

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – A múltkori pofon után remélem, feléb- redtek a fiúk és kellő komolysággal lép- nek a pályára a Gyarmat ellen. Ha ez így lesz, itthon tudjuk tartani a három pon- tot.

Imre Zsolt, a Fehérgyarmat játékos-edzője: – Nehéz meccsre számítunk, már ha egyáltalán ki tudunk állni. Jó lenne, ha a múlt heti mentalitást és küzdőszel­lemet Meggyesen is ki tudnánk vinni a pályára.

Csenger (9.)–Baktalórántháza (12.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Szeretnénk folytatni a megkezdett jó sorozatunkat és ezzel biztossá tenni a bennmaradásunkat. Remélem, a fiúk ismét jó teljesítménnyel rukkolnak elő.

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – A kollégákhoz hasonlóan panaszkodhatnék én is, de felesleges. Normál helyzetben is nehéz Csengerben játszani, de megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a mérkőzésből is.

Vasárnap

Gyulaháza (14.)–Mátészalka (7.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Nagy pofonba szaladtunk bele hétközi meccsen. Remélem, ezúttal minden más lesz, mint ami szerdán volt. Ha akarunk még valamit ettől a szezontól, akkor itthon kell tartanunk a három pontot.

Botos Sándor, a Mátészalka edzője: – Gyulaházán nem egyszerű pontot vagy pontokat szerezni. Két elveszített mérkőzés után azonban nincs más lehetőségünk, mint mindent megtenni, hogy jó eredményt érjünk el.

Mándok (11.)–Vásárosnamény (5.)

Dancs Attila, a Mándok edzője: – A Kemecse elleni hétközi mérkőzésen annyi pozitívum volt, hogy az utolsó pillanatig harcoltunk a döntetlenért. Véleményem szerint ez a Namény ellen kevés lesz, ezért még nagyobb elszántságot várok a csapattól, mert ideje lenne győzni.

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Szeretnénk a bajnokság végén az első hatban végezni, ehhez azonban még bravúrokra lesz szükségünk. Hogy ezt melyik mérkőzésünkön tudjuk elérni, azt nem tudom, de Mándokon is megpróbálunk pontot vagy pontokat szerezni, bár helyzetünkből adódóan nem mi vagyunk az esélyesek.

Ibrány (6.)–Nyírgyulaj (2.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Véleményem szerint a megye egyik legjobb keretével rendelkező együttest fogadjuk. Mi viszont, ha azt a játékot tudjuk nyújtani, mint az előző mérkőzéseinken, akkor szép hétvégénk lehet.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Egy jó formában lévő csapathoz látogatunk. Ahhoz, hogy pontot tudjunk szerezni, maximális hozzáállásra lesz szükségünk.

Újfehértó (4.)–Kemecse (15.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontokra céljaik eléréséhez. Nem számítok könnyű meccsre, ahogy sűrűsödik a program, sajnos, mi is nehezen tudunk hiányzóink nélkül pályára lépni. Ettől függetlenül minden meccsen szeretnénk tovább gyarapítani pontjaink számát. A Kemecsének mindenképp azt kívánom, hogy harcolja ki a bennmaradást!

Hokk Béla, a Kemecse edzője: – Nagyon sűrű a program, ezt egy betegségből visszajövő csapatnak nehéz megélni. Ettől függetlenül férfiasan beleállunk a mérkőzésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában