Fatum-Nyíregyháza

2021.04.12. 09:46

Duplán aranyat érő csapatkohézió

A Fatummal Magyar Kupát és bajnokságot nyerő Lacombe Zsófia büszke a csapattársaira és a szakmai stábra.

MK

Erre az idényre egy igazán összetartó társaság alakult ki

Fotó: KM-archív

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt évben normálissá váltak olyan dolgok, amik korábban elképzelhetetlenek voltak. Ha csak a sportot nézzük közelebbről, hozzászokhattunk, hogy sportolókra egyik napról a másikra több hétig nem számíthat a klubjuk, és el kellett fogadnunk azt is, hogy bármikor elmaradhatnak mérkőzések.

Nem így készültek

Más sportágak képviselői mellett a röplabdázóknak is le kellett nyelniük tavaly tavasszal, hogy végeredmény nélkül fejeződnek be a bajnokságok, s mint pénteken kiderült, a női Extraliga idén sem a szokványos módon fejeződik be. Mint ismert, a Békéscsaba a döntő egyik meccsére sem tudott kiállni, a bajnokságot így a Fatum-Nyíregyháza nyerte meg.

– Nagyon készültünk az utolsó pillanatig, semmiképpen sem szerettük volna, hogy azt higgyük, nem lesz mérkőzés, aztán mégis belefutunk – beszélt az elmúlt hét történéseiről Lacombe Zsófia, aki a mögöttünk hagyott idényben a nyíregyháziak egyik legstabilabban teljesítő játékosa volt.

– Nem nagyon voltak konkrét információink, hogy ki beteg és ki tudna játszani, a klub nem kommunikálta ezt felénk, pontosan amiatt, hogy csak a feladatunkra koncentráljunk. Stresszes napok voltak, és hihetetlen is, ami történt, szerintem még mindig nem nagyon fogtuk fel, hogy vége van. Nem úgy készültünk, hogy a Vasas elleni elődöntő lesz a szezon utolsó meccse, amikor együtt játsszunk. Boldogok vagyunk, de van egy kis hiányérzetünk.

Itt meg kell említeni, hogy a nyíregyházi klub abszolút megérdemelten szerezte meg története hatodik bajnoki címét. A csapat tizenhárom győzelem mellett egyszer kapott ki és 40:8-as szettarányt produkált az alapszakaszban, amit megnyert, március közepén, a döntőben épp a Békéscsabát verve behúzta a Magyar Kupát, a bajnokság rájátszásában pedig a DVTK-n és a Vasason is 3:0-s összesítéssel robogott át.

– Az edzőinknek ez volt az első teljes szezonja, büszke vagyok rájuk is, mert rengeteg munkát tesznek bele. Ezt otthon is látom a férjemen keresztül (utalt Vincent La­combe-ra, a csapat másodedzőjére – a szerk.). Jó lett volna a döntőben is megmutatni, hogy mit tudunk, de ez semmit nem vesz el az érdemekből, mert egy vereséggel vittük végig a szezont – tette hozzá a Fatum feladó átlója.

Bármelyiküket hívhatja

Zsófia azt is elárulta, mi lehetett a csapat jó szereplésének titka ebben az idényben.

– Egyénileg és főleg csapatszinten sokat fejlődtünk – fejtette ki. – Egyedülálló, ahogy ez az együttes összeállt.

Nagyon ritka, amikor egy társaság ennyire érzi egymást, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is, szerintem látni is lehetett, hogy tizennégy barátnő játszott együtt.

– Ezt most nem csak úgy mondom, tényleg így van. Kerestük egymás társaságát, sok időt töltöttünk együtt. Egész évben nem nagyon ért minket külső inger, ezt sikerült pozitívan átfordítanunk és nagyon jó kapcsolatokat kialakítani egymás között. Tudom, ha bármilyen problémám lenne, bármelyiküket felhívnám, ott lesz, és segíteni fog.

Noha Lacombe Zsófia posztján az egész bajnokság egyik legjobbja volt, és a laikus számára megkérdőjelezhetetlen helye lenne a válogatottban, Jakub Gluszak szövetségi kapitány nem küldött neki meghívót. A játékos nyáron feltöltődhet, és remélhetőleg újabb sikeres szezont kezdhet majd el a Fatum-Nyíregyháza tagjaként.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában