Fatum-Nyíregyháza

2021.04.08. 09:32

Kiélvezik az utolsó perceket

A Fatum játékosai nehezen élik meg, hogy elmaradt a döntő első meccse, de nem hagyják csüggedni egymást.

MK

Tóth Dalma motiváltan várja a döntő folytatását

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

Az Extraliga-idény legfontosabb szakasza nem úgy alakult, ahogy azt sokan remélték. Mint ismert, a ­nőknél hétfőn játszották volna a döntő első mérkőzését, ám a békéscsabai csapat nagy része megbetegedett a múlt hét második felében, a ­játékosok között többen ­koronavírusosak, de azok is napokig az ágyat nyomták, akik negatív tesztet produkáltak.

A viharsarki együttes a szabályok értelmében ki tudott volna állni, ugyanis maradt elegendő bevethető játékosa, a klub mégis jobbnak látta, ha nem utazik el a találkozóra. A csabaiak közleménye szerint nem akarták kockáztatni a játékosaik egészségét, másrészt sportértéke sem lett volna az összecsapásnak.

A történtekhez hozzátartozik, hogy az alapszakaszban második helyen végzett csapat nem kérte a mérkőzés elhalasztását.

Ezek után magyarázni sem kell, hogy a vírus mennyire tönkretette a békéscsabaiak munkáját, arra viszont kitérhetünk, hogy mit vesz el a Fatum-Nyíregyházától. A kupagyőztes együttes esélyesként várta a bajnoki finálét is, az ismert körülmények miatt még inkább megnőtt a sansza a bajnoki cím megszerzésére. Ha a nyíregyháziak felérnek a csúcsra, arra okkal lehetnek majd büszkék, de kétség sem férhet hozzá, hogy marad bennük hiányérzet.

Megküzdenének a sikerért

– Nagyon nehezen éljük meg a történteket, mert nem tudjuk, hogy mi vár ránk az elkövetkezendő néhány napban, egyáltalán kiáll-e a Békéscsaba a pályára – mondta el lapunknak Tóth Dalma, a Fatum liberója.

– Nem találkoztunk még ilyennel, hogy egy járvány ennyire befolyásolja az életünket. Mindenki azon volt, hogy gördülékenyen menjen a bajnokság, és egész szezonban jól is működött a rendszer, majd pont itt a végére esik össze.

Sokat dolgoztunk, mindannyiunknak az a célja, hogy egy csapat ellen megküzdve nyerjünk bajnokságot.

– Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy az egészség a legfontosabb. Tudjuk ezt, a mi csapatunk is volt hasonló helyzetben. Nem lehet félvállról venni, ha valaki beteg, figyelnünk kell egymásra, ezért jár is a tisztelet az ellenfelünknek – tette hozzá.

A finálé az egyik fél harmadik győzelméig tart, a párharcot – játék nélkül is – 1–0-ra vezeti a Fatum-Nyíregyháza. Ha minden jól megy, a következő mérkőzést szombaton rendezik Békéscsabán. Kérdés, mennyire tud éles maradni a csapat ilyen helyzetben.

– Egymást húzzuk felfelé – reagált a 21 éves játékos a felvetésre. – Koncentrálunk a következő meccsre, ha megrendezik, akkor odamegyünk, és meg kell nyernünk, nem foglalkozhatunk a külső körülményekkel. Mindenki határozottan a cél felé megy.

Egymás között is motiváltan

Hogy ez mennyire igaz, arra jó példa a hétfői edzés. A csapatnak a mérkőzés időpontjában ki kellett állnia, ha már ott voltak a játékosok a csarnokban, egymás között rendeztek „rangadót”.

– Nap mint nap hasonló szinten tudunk egymás ellen játszani, pont mintha éles helyzetben lépnénk pályára. Mindenki a saját posztján lévő riválisával küzd, ez is ad egy olyan adrenalinlöketet, mintha meccsen lennénk. Hétfőn két és fél órán keresztül játszottunk, mindenki élvezte a játékot és olyan erővel ment előre, észre sem vettük, hogy ennyi idő eltelt. A hátralévő néhány edzés és mérkőzés arról szól, hogy kiélvezzük minden percét. Két hét múlva már nem lesznek edzések azoknak, akik nem mennek a válogatottba, ezért is akarok most minden lehetőséget kihasználni – zárta szavait Tóth Dalma.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában