Ralikrossz

2021.05.19. 08:44

Eb-futamokon és a RabócsiRingen

A kétszeres bajnok ifj. Kiss László szeretné jól érezni magát a Matador RX Fesztiválon.

ML

A tavalyi Matador Kupa eredményhirdetésekor, balról a második ifjabb Kiss László

Fotó: Hajóka

Az elmúlt esztendőben a ralikrosszbajnokság zárófutamát jelentette a máriapócsi Matador RX Fesztivál. A Supercars kategóriában egy pazar visszatérést láthattak az érdeklődők. Ifj. Kiss László korábban kétszer nyert bajnoki címet (2008, 2009) ralikrosszban, majd ralira váltott. Azon az októberi versenyen tért vissza ebbe a szakágba, mégpedig nem is akárhogyan, hiszen megnyerte a döntőt.

Fejlesztették a gyári autót

A következő Matador RX Fesztivál a mostani hosszú hétvégén lesz, és a pünkösdi találkozón ismét láthatják majd a szurkolók ifj. Kiss Lászlót, aki tavaly rali­krosszban és raliban is versenyzett.

– Idén csak ralikrosszozni fogok – kezdte érdeklődésünkre ifj. Kiss László. – Ugyanaz az autó lesz mint tavaly (testvére, Kiss Pál Tamás korább Peugeot-ja – a szerk.). Kicsit fejlesztettünk rajta, felújítottuk a motorjait, mind a kettőt. – A tervek szerint az augusztus végén rajtoló Európa-bajnokság négy futamán állok rajthoz, illetve a RabócsiRingen.

Szereti a máriapócsi pályát

– Ami a tavalyi versenyt illeti, úgy gondolom, egy kis szerencsém is volt, és ne feledjük, hogy ez egy jó autó, egy gyári Peugeot – folytatta a beszélgetést ifj. Kiss László. – Szeretem a máriapócsi pályát, hiszen itt kezdtem a ralikrosszozást, itt mindig jó versenyezni, mert sok a szurkoló is.

A pünkösdi Matador RX Fesztiválon is szeretnék jó eredményt elérni, de a legfontosabb az lesz, hogy csapat, a család és én is jól érezzem magam, pozitív hétvégét zárjuk. Az, hogy hányadik leszek, azt majd hozza a sors és az aktuális tempók.

Francia mérnökökkel

A szimpatikus pilótának ez lesz az idei első versenye. A beállítások pontosítása, finomítása miatt csütörtökön tesztelni fog a RabócsiRingen, és francia mérnökök próbálják majd megtalálni az ideális és hatékony megoldást.


Matador RX Fesztivál

Május 22., szombat

12: 1. edzés amatőr

12:30: 2. edzés amatőr

13:30: 1. kvalifikációs futam amatőr

14:30: 2. kvalifikációs futam amatőr

15:30: 3. kvalifikációs futam amatőr

16:30: elődöntők amatőr

17: döntők amatőr

Május 23., vasárnap

8:30: 1. edzés RNOB+CEZ

10:30: 2. edzés RNOB+CEZ

12:30: 1. kvalifikáció RNOB+CEZ

15:30: 2. kvalifikáció RNOB+CEZ

Május 24., hétfő

8:30: 3. kvalifikációCEZ+RNOB

11:30: 4. kvalifikáció CEZ

13:30: elődöntők RNOB+CEZ

15:30: döntők RNOB+CEZ

RNOB: országos bajnokság

CEZ: Közép-európai Zóna Bajnokság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában