kézilabda

2021.05.18. 09:11

Értékes tapasztalatokat szereztek a kisvárdai kézisek

Bakó Botond az eredmény ellenére nem elégedetlen csapatával.

BB

A Kisvárda Master Good SE a negyedik helyen végzett a Tippmix Török Bódog Női Magyar Kupa négyes döntőjében

Fotó: Török Attila

Mint az ismert, a Kisvárda Master Good SE negyedik helyen végzett Veszprémben, a Tippmix Török Bódog Női Magyar Kupa négyes döntőjében. A szabolcsiak szombaton az elődöntőben a Debrecentől szenvedtek vereséget, másnap pedig a bronzmérkőzésen a Ferencvárossal szemben maradtak alul. Együttesével azonban mégsem elégedetlen a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője, Bakó Botond.

– A Debrecen ellen nem voltunk elég hatékonyak és nem tudtunk olyan színvonalon teljesíteni, ahogy erre frissebben, pihentebb állapotban képesek lehettünk volna. Sajnos néhány játékosunkra a helyzet és a négyes döntő hangulata bénítólag hatott, ezért nagyon visszafogottan és megilletődötten léptek pályára. Pedig a nyilatkozatokban és az egymás közötti beszélgetések során is igyekeztünk levenni a lányokról a terhet. Azt próbáltuk suly­kolni, hogy ne izguljanak, ne gondolják túl a helyzetet és játsszanak nagyon bátran és keményen, harcoljanak a végsőkig – kezdte érdeklődésünkre Bakó Botond.

– Nem tudom azonban emiatt elmarasztalni játékosaimat, hiszen a négyes döntő másik három csapata rutinban jóval előttünk jár. Mind a Ferencváros, mind a Győr, mind a Debrecen évek óta nemzetközi kupákban szerepel, tele válogatott játékossal, így jóval nagyobb a tapasztalatuk a kiélezett szituációk kezelésében.

Nincs okuk a szomorkodásra

– Valamint hozzá vannak szokva a heti három-négy mérkőzéses terheléshez, és az sem mellékes, hogy jóval hosszabb a kispadjuk is. Ezek a tényezők döntően befolyásolják egy kétnapos torna kimenetelét, ezeket a különbségeket nem lehet egyik pillanatról a másikra eltüntetni.

– A bajnokság vége felé már nagyon ki vagyunk facsarva, elsősorban mentálisan fáradtabbak a lányok ezeknél a csapatoknál, ennek ellenére a Ferencváros ellen jobban kézilabdáztunk. Itt már elhittük, hogy nincsen tét és teher rajtunk, produkáltunk egy egészen elfogadható első félidőt. A második félidőben azonban a fizikai fölény és a nagyobb tudás érvényre jutott, de azt gondolom, nem vallottunk szégyent.

Sok játékosunk jól teljesített, lazábban, lendületesebben játszottak a lányok.

– Az itt szerzett tapasztalatok értékesek lehetnek a jövő szempontjából. A négyes döntőbe jutásunk szép eredmény, igyekeztünk helytállni. Gratulálok a lányoknak, mert ebben a szezonban komoly munkát végeztek és sokat léptek előre. Jó úton járunk, nincs okunk a szomorkodásra – zárta Bakó Botond.

Siska Pálmának, a Kisvárda átlövőjének az elődöntővel kapcsolatban van némi hiány­érzete.

– A Debrecen ellen nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Sok minden hiányzott a jó játékhoz, sajnálom, hogy így alakult, mert azon a meccsen többre lehettünk volna képesek. A bronzmérkőzésen már egy fokkal jobban játszottunk, sokáig jól tartottuk magunkat, küzdöttünk, de a végére kijött a két csapat közötti különbség – értékelt a szabolcsiak játékosa.

A Kisvárda legközelebb pénteken, Dunaújvárosban lép pályára bajnoki mérkőzésen.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában