kézilabda

2021.05.21. 08:30

Harmadjára is sikerrel járhatnak a kisvárdaiak

Bakó Botond szerint a védelem és a kapusteljesítmény lehet a mérkőzés kulcsa.

BB

Szabó Nináék (labdával) idén kétszer már legyőzték a Dunaújvárost

Fotó: Dodó Ferenc

Eseménydús tíz napot hagyott maga mögött a Kisvárda Master Good SE, a szabolcsiak két bajnoki mellett két kupamérkőzést játszottak le. Rövid szusszanót követően pénteken újabb feladat vár rájuk, Bakó Botond csapata pénteken a szezon utolsó előtti idegenbeli mérkőzésén a Dunaújváros vendégeként lép pályára.

Frissítettek, regeneráltak

A Duna partiak múlt pénteken Mosonmagyaróváron játszottak, és sokáig nagy harcra késztették a bajnoki bronzra aspiráló hazaiakat, Vágó Attila lányai a félidőben még vezettek és csak a találkozó hajrájában kerekedtek föléjük Katona Flóráék. Hétfőn pedig a Vasas otthonában az elődöntő második mérkőzésén is legyőzték a fővárosiakat, így kettős győzelemmel kvalifikálták magukat a Liga Kupa döntőjében. A találkozón pihentették legjobbjaikat, Bulath Anita, Szalai Babett és Kazai Anita nem lépett pályára.

A két gárda ebben az idényben kétszer mérte eddig össze erejét, február 13-án bajnokin magabiztos félidei vezetést követően tartották otthon a két pontot Udvardi Lauráék. Három nap múlva szintén pályaválasztóként a Magyar Kupa negyedik fordulójában ismét felülmúlták őket.

– Elsődleges feladatunk a regenerálás, a frissítés volt, hiszen az elmúlt időszak nem múlt el nyomtalanul, mindenkit megviselt az, hogy tíz nap alatt négy mérkőzést is játszottunk, lemerültek az erőtartalékok – kezdte érdeklődésünkre Bakó Botond, a Kisvárda edzője.

– Ennek megfelelően építettük fel az elmúlt napok programját, kevesebbet és rövidebbeket edzettünk, de ez természetes ebben az időszakban – tette még hozzá.

– A Dunaújváros jó formában van, masszívak, agresszívek, jó tempóban kézilabdáznak, ezért nekünk megfelelő színvonalú játékot kell kivinnünk a pályára. Véleményem szerint a védelmek és a kapusteljesítmények dönthetnek a mérkőzés kimeneteléről, illetve az, hogy melyik csapatnál lesznek kiemelkedő egyéni teljesítmények. Ha lendületesen és megfelelő hittel lépünk pályára, sikerrel járhatunk – zárta Bakó Botond.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában