Atlétika

2021.05.08. 09:06

Repüljön messze diszkosz, súlygolyó

Három nyíregyházi atléta indul a spliti dobó Európa-kupán.

ML

A Splitben indulók (balról): Szikszai Róbert, Tóth Balázs, Kerekes László edző és Kerekes Dóra

Forrás: Mán László

Fontos külföldi versenyre utaztak csütörtökön legjobb dobóatlétáink. Szombaton és vasárnap a horvátországi Split ad otthont a dobó Európa-kupának.

Ezt a vírusjárvány miatt tavaly nem rendezték meg, márciusban pedig a portugáliai Leiriában is elmaradt. Ezt nem nagyon bánták a dobók, mert a hétvégén kellemes időben és remélhetőleg kedvező széljárásban léphetnek majd dobókörbe a mieink, illetve hajíthatják majd a gerelyeket. Ráadásul a találkozó rangos C kategóriás, így az olimpiai kvótaszerzéshez is ideálisnak ígérkezik.

Ami a magyar válogatottat illeti, a felnőttek mezőnyében tucatnyian, az U23-asoknál öten indulnak. Örömteli, hogy a felnőtteknél a Nyíregyházi Sportcentrum három versenyzője is helyet kapott.

Egyéni rekordokat

Diszkoszvetésben a nemrégiben egyéni rekordot (65,20) dobó Szikszai Róbert reméli, hogy sikerül kirukkolni egy még jobb eredménnyel, mondjuk az olimpiai kvótát jelentő 66 méterrel. A Szombathelyen edző Kerekes Dóra is jó formában van, remél­hetőleg neki is sikerül majd remek eredményt produkálnia.

Tóth Balázs súlylökésben indul, és szintén szeretné javítani a nemrégiben beállított szabadtéri rekordját a tavalyi dohai világbajnokság óta az első komoly nemzetközi seregszemlén.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában