Atlétika

2021.06.02. 14:16

Hunor két remek egyéni rekordja

Igen jól szerepeltek a versenyzőink a Budapest Openen.

ML

Szabó Hunor Benedek és mestere, Széles Imre

Forrás: olvasónktól

A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái is ott voltak az elmúlt hétvégi Budapest Openen. A dobók közül Tóth Balázs 18 méter feletti egyéni rekorddal nyerte a súlylökést, Kerekes Dóra és Szikszai Róbert a diszkoszvetésben végzett az élen, Káplár János idei legjobbjával a második helyen zárt. Az utánpótláskorúaknál Rentkó Máté dobott rekordot.

A futók is kitettek magukért, hiszen Garai Graciana Csenge a felnőttek között indulva, míg Szabó Hunor Benedek az ifik mezőnyében ért el egyéni csúcsot, utóbbi nyert is.

A tizenhat esztendős Szabó Hunor Benedek két esztendeje kezdett el atletizálni, és hamar kiderült, hogy nagy tehetség. Első évében három hét edzés után megnyerte 3000 méteren a serdülőbajnokságot. Az elmúlt esztendő sajnos nem a sikerekről szólt, a pandémia miatt csak a serdülőbajnokságon indulhatott volna, ám akkor karantén miatt ki kellett hagynia a találkozót. Remélhetőleg az idei szezon további sikereket fog majd hozni a számára. Első versenyén, a debreceni csapatbajnoki elődöntőn 800 méteren 1:55.34-es egyéni rekordot futott, ami a jövő évi ifi Európa-bajnokság szintidejétől mindössze 4 századdal gyengébb. Ez már igen biztató, és ezzel vezeti is az ifiranglistát. A hét végén első 400 méterén indult, ezt megnyerte, és egyedül ő futott 50 másodpercen belül.

Két éve 3 ezerről indult, 800-on és 400-on is remekelt, remélhetőleg a rekortánon olyan sikereket fog elérni, mint a zenében a nagypapa, Szabó Dénes vagy édesapja, Szabó Soma.

A nyolcszáz a legjobb

– Hunor nagyon nagy tehetség, amit az eddigi eredmények egyértelműen bizonyítanak. Úgy néz ki, hogy a nyolcszáz számára a legideálisabb, mert itt még érvényesülhet a gyorsasága, viszont fejben nem olyan kemény, mint a háromezer. Lendületesen fut, ki tudja használni a sebességét. Ideális tanítvány, az edzéseken odateszi magát, céltudatos, és keményen dolgozik – vélekedik tanítványáról Széles Imre edző. Remélhetőleg Hunor személyében egy egyelőre csiszolatlan gyémántra bukkantunk, és minden lehetőséget megkaphat ahhoz, hogy kamatoztathassa a tehetségét.

Atlétika

Budapest Open, a Sportcentrum versenyzőinek eredményei

Férfiak. Súlylökés: 1. Tóth Balázs 18,19.

Diszkoszvetés: 1 Szikszai Róbert 62,88, 2. Káplár János 53,12

Nők. 400 m: 10. Garai Graciana Csenge 60,10. Diszkoszvetés: 1. Kerekes Dóra 54,92, 7. Vass Anett 33,78

Juniorok. Férfi súlylökés: 1. Bucsánszki Zsombor 14,59

Ifjúságiak. Fiúk. 400 m: 1. Szabó Hunor Benedek 50,70. Súlylökés: 6. Járosi Richárd 13,91, 7. Rentkó Máté 13,88.

Egyetemi és főiskolai bajnokság

Férfi magasugrás: 2. Bakosi Péter 216 cm

Edző: Bakosi Béla, Cserpák Róbert, Kerekes László, Széles Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában