Az én Eb-m: Bücs Zsolt kétszeres válogatott labdarúgó

2021.06.15. 09:14

Jó a csapat, miért ne álmodhatnánk nagyot

Bücs Zsolt szoros mérkőzést, nagy küzdelmet és magyar gólt vár kedden este.

Palánki István

Bücs Zsolt

Fotó: nso/archív

Miként a legutóbbi kontinenstornán, most is egy csoportban vagyunk a portugálokkal. Akkor a későbbi Európa-bajnok Ronaldóék ellen 3–3-as döntetlennel zártunk, és kedden éppen ellenük kezdünk.

– Akkor sem sokan gondolták, hogy lehet esélyünk bármire is, mégis megmutattuk, az akkori 3–3 után bármi megtörténhet, most is – kezdte érdeklődésünkre Bücs Zsolt, aki rozsályiként profi pályafutását a Szpariban kezdte, jelenleg a DVSC utánpótlásában dolgozik.

Szervezett, stabil védekezés

– Marco Rossi olyan együttest rakott össze, mely jól szervezett, és stabil a védekezése, akár ez lehet a játékunk kulcsa is az idei kontinenstornán. Nem kerültünk egyszerű csoportba, de talán egy Eb-n nincs is olyan, hogy könnyű egy kvartett. Három topcsapattal mérkőzünk meg, amelyek közül egy a végén mindenképp rosszul jár, hiszen a legszerencsésebb helyzetben is legfeljebb a harmadik helyen tud végezni az F jelű négyesben.

– A portugáloknál akár Cristiano Ronaldo, akár Bruno Fernandes is képes bármikor váratlant húzni, arról nem is beszélve, hogy képesek eldönteni egy-egy mérkőzés sorsát is, viszont szerintem a nézők már akkor is boldogok lesznek, ha jól játszik a nemzeti csapatunk, illetve ha gólt szerzünk.

Nem szeret tippelni

– Nagyon optimistának kell lennie ahhoz valakinek, hogy a továbbjutás járjon a fejében, de miért is ne álmodhatnánk nagyokat? Tippelni nem szeretek, de a kedd esti összecsapástól szoros mérkőzést várok, nagy küzdelmet, és magyar gólt – így a korábbi kétszeres válogatott Bücs Zsolt.

Palánki István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában