Nemzeti Vágta

2021.06.21. 09:37

Nézők előtt vágtáznak

Több év után visszatér a népszerű jótékonysági sztárfutam is.

KM

Stohl András is nyeregbe pattant már a Nemzeti Vágtán

Forrás: Archív fotó / MW

Fotó: Simon Judit

Tizennegyedszer rendezik meg az idén a Nemzeti Vágtát, júniustól 15 helyszínen kvalifikálhatják magukat a lovasok a budapesti döntőbe.

Újabb részt vevő településekkel bővül az Elővágta versenysorozat, így most már Iván és Csemő legjobbjai is megmutathatják tudásukat a közönségnek. Szabolcs-Szatmár-Beregben ezúttal nem lesz versengés, de a megye lovasai közül többen is ott lehetnek majd ősszel a Hősök terén.

Ördög Alen a címvédő

Az idei év különlegessége, hogy újra elstartol a népszerű jótékonysági sztárfutam – a magyar hírességek képviseletében Nagy Ervin, Barabás Kiss Zoltán, Sipos Imre és Bács Péter vesznek részt a vágtán. A döntőt október 2–3-án rendezik meg a fővárosban.

A szervezők reményei szerint újfent nyitott kapukkal várja a nézőket a vágta, addig is folyamatos egyeztetésben állnak az illetékes járványügyi hatóságokkal.

A tavalyi Nemzeti Vágtát (a vírushelyzet miatt zárt kapuk mögött rendezték meg) a Porva színeiben induló Ördög Alen nyerte Ricardo nevű lova nyergében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában