NB I

2021.07.31. 08:31

Az első mérkőzés a századik

A jubileumhoz érő Kisvárda a Ferencváros vendégeként kezdi meg az új idényt.

MK

Budapest 20210130 labdarúgás NB1 NBI FTC Ferencváos Kisvárda Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport ÖTVÖS BENCE BOLI BI SYLVESTRE

Forrás: nso

Fotó: Dömötör Csaba

Az biztos, hogy lesz mit ünnepelni szombaton. A Kisvárda Master Good megkezdi az NB I. új kiírását, az élet úgy hozta, hogy a nyitótalálkozó a klub 100. élvonalbeli mérkőzése. A mérföldkövet jó lenne szép eredménnyel megjelölni, de a feladat nem kicsi: a bajnoki címvédő és a Bajnokok Ligája selejtezőjében még mindig talpon álló Ferencváros vendégeként kellene nagyot alkotni.

Előnyös helyzetben a Fradi

De előbb essen szó a várdaiakról!

– Elégedett vagyok az előszezonnal, a játékosok jó mentalitással dolgoztak, nem tudok rájuk rosszat mondani – mondta el lapunknak Joao Janeiro vezetőedző, akinek ez lesz az első tétmeccse a Kisvárda kispadján. – A nagy meleg miatt nehéz volt a munka, de ez a többi csapatot is érintette. Ami a felkészülési mérkőzéseket illeti: sok gólt szereztünk, ám sokat is kaptunk, ami nem szabad, hogy hasonlóan legyen a bajnokságban.

Az első forduló előtt nehéz kiismerni a csapatokat, a Fradival ebből a szempontból könnyebb dolga lehetett a szabolcsiak szakmai stábjának, hiszen a zöld-fehérek már tétmeccseket is játszottak.

– Ha így nézzük, valóban előnyös lehet, de más szempontból éppen hátrány, hogy ők már éles meccseket játszottak – reagált a felvetésre a portugál tréner. – Tétmérkőzéseken szerezhettek tapasztalatot, láthatták, miben kell fejlődniük. Teljesen más, ha felkészülési találkozókon próbálod leszűrni a tapasztalatot. Ezért azt mondom, inkább előnyös nekik, hogy már négy tétmeccset játszottak, ráadásul olyan sorozatban, mint a Bajnokok Ligája. Szerintem erősebbek lettek, mint az előző idényben voltak. Gól­erős támadóik vannak, gondolok itt a nyáron érkezett Mmaeere, és Uzuni is nagyon jó formában van. Minden pozícióban két-három remek játékossal rendelkezik a Fradi, ezért akár két-három különböző csapatot is ki tudna állítani az NB I.-ben. Ez normális, ne felejtsük el, hogy a Ferencváros a bajnokcsapat, márpedig a bajnoknak minden országban bő, több variációt kínáló kerete van.

A csapat készen áll

– A csapatunk jól felkészült, a taktika készen van – tette hozzá a mester. – Megpróbáljuk a legjobb tudásunkat nyújtani és jó szellemben futballozni. Az előszezonban szerencsére nem sérült meg senki, egyedül Lucas nem bevethető még néhány hétig az előző idényből áthozott sérülése miatt. Mindenki másra számíthatok.


Labdarúgás

Labdarúgás: NB I.

1. forduló, szombat, 17.45. Ferencváros–Kisvárda, Groupama Aréna. Kisvárda: Dombó – Hej, Prenga, Csirkovics, Leoni – Melnik, Szimovics – Bumba, Ötvös, Navrátil – Mesanovic.

További mérkőzések

Péntek

Paks–Mezőkövesd 2–3 (0–1)

Gyirmót–MTK lapzárta után

Szombat

Bp. Honvéd–DVSC 20

Vasárnap

ZTE–Mol Fehérvár 17.45

Újpest–Puskás Akadémia 20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában