Az én Eb-m

2021.07.01. 08:38

Eb-győzelem lehetne a belga építkezés jutalma

Az igazgató szerint Roberto Martínez csapata megérdemelné a sikert.

MK

Kvaka Árpád

Forrás: KM-archív

Fotó: Pusztai Sándor

A legizgalmasabb szakaszához érkezett az Európa-bajnokság: már csak a legjobb nyolc csapat van versenyben. Természetesen Kvaka Árpád, az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója is követi az eseményeket.

– A magyar válogatott szereplése rendkívül pozitív volt, le a kalappal a csapat előtt, a lehető legtöbbet kihozta a tornából – összegzett Kvaka Árpád. – Utólag picit talán levon az értékéből, hogy mindhárom csoportellenfelünk kiesett azóta, de a két pont megszerzése így is bravúr.

Az említett csoportellenfelek akár a végső győzelemre is esélyesek voltak, ám már a tizenhat között kiestek. A nyolcaddöntő más érdekességet is hozott.

Sajnálja a német kiesést

– Talán a koronavírus miatt zaklatott, túl sűrű országos és nemzetközi versenynaptár miatt születtek meglepő eredmények – vélekedik a sportvezető. – A sztárjátékosok kifacsartan érkeztek meg az Eb-re, így a kisebb tudással rendelkező, de rendkívül szervezett válogatottak meglepetéseredményt érhettek el.

– Nagy bánatomra a németek is elbúcsúztak, a mieink mellett nekik szurkoltam – tette hozzá Kvaka Árpád. – Innentől a belgák győzelméért szorítok. A 2000-es, részben hazai rendezésű Eb-n csalódást keltő szereplést követően olyan központi, országosan megkövetelt és szigorúan ellenőrzött utánpótlás-koncepcióval építették fel a labdarúgásukat, aminek köszönhetően a belga futballisták a topligák meghatározó játékosaivá váltak, és egy európai középválogatottból topválogatottá értek. Szurkolok nekik, hogy felérjenek a csúcsra.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában