NB I

2021.07.31. 19:51

Fantasztikus kezdés! A Kisvárda idegenben győzte le a Fradit

Meglepetést okoztak.

Budapest 20210731 Labdrœg‡s NBI FTC-Kisv‡rda Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Forrás: NS

Fotó: Árvai Károly

A századik élvonalbeli meccsét játszó szabolcsiak az NB I. első fordulójában idegenben lepték meg a címvédőt.

Szép feladat várt a Kisvárda kispadján első tétmeccsén szereplő Joao Janeiro vezetőedzőre és csapatára, ugyanis a szabolcsi klubnak a címvédő Ferencváros otthonában kellett megkezdenie az új idényt. Noha a labda a kezdetektől többet volt a hazaiaknál, hamar kiderült, hogy a vendégeknek nincs miért bátortalanul játszani, ugyanis igazán nagy helyzeteket nem alakított ki az FTC. Sőt, az első igazán nagy lehetőség a Várda előtt adódott a 27. percben, amikor egy szöglet után Jaroslav Navrátil a tizenhatoson belülre érve kapura lőtt, ám Bogdán Ádám védett. Egy-két, ígéretesnek tűnő beadása volt a Fradinak, ám Dombó Dávidnak nem kellett védenie.

A második játékrész elején aztán jött a hideg zuhany a hazaiaknak, Ötvös Bence átadása után Leoni óriási góllal juttatta előnyhöz a csapatát. A Kisvárda többnyire védekezett, de nem feltétlen csak a saját térfelén, a letámadás eredményeként Claudiu Bumba labdát szerzett, Ötvös kiugratta Jaroslav Navrátilt, aki a hibázó Samy Mmaee mellett eltolta a labdát, majd Bogdán sem tudta megállítani a cseh támadót (0–2).

Ettől az idénytől működik az NB I.-ben a videobíró-rendszer, az újítás kisegítette Kárpály Mihály játékvezetőt és a Ferencvárost: a felvételek megmutatták, hogy Anton Kravcsenko rálépett Ryan Mmaee lábára a tizenhatoson belül. A sértett higgadtan értékesítette a büntetőt (1–2), ám újabb találat már nem érkezett a hajrában, így a Kisvárda nagy bravúrt ért el a nyitó fordulóban.

Labdarúgás: NB I., 1. forduló

Ferencváros–Kisvárda Master Good 1–2 (0–0)

Groupama Aréna, 6139 néző, v.: Kárpály.

Gól: R. Mmaee (79., 11-esből), illetve Leonai (46.), Navrátil (64.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában