NB III.

2021.07.30. 11:30

Megyei derbi a nyitófordulóban

A Kisvárda II. és a Sényő előbbi otthonában mérkőzik vasárnap.

BB, MK

A felek május 12-én is Várdán találkoztak

Fotó: KM-archív

Az élvonal és a másodosztály mellett az NB III.-as csapatok is megkezdik vasárnap a bajnoki pontok gyűjtögetését. Megyénket két gárda képviseli a harmad­osztály Keleti csoportjában, és rögtön az első fordulóban egymásnak is feszülnek Kisvárdán.

A szabolcsi alakulat hat hetet készült a bajnokságra és a Sényő elleni első erőpróbára.

Mindenki a helyére került

– Három részre bontottuk a mögöttünk hagyott időszakot, az első két hét azzal telt el, hogy a távozóinkat próbáltuk pótolni, rengeteg játékost néztünk meg, köztük U17-es és U19-es játékosainkat is. Végül arra jutottunk, hogy a saját utánpótlásunkból töltjük fel keretünket – kezdte érdeklődésünkre Kocsis János, a Kisvárda II. edzője. – Ennek megvan a kockázata, de türelmesek leszünk, hiszen az előző korosztály is beleerősödött az osztályba. A középső szakaszt remek körülmények között, edzőtáborban töltöttük, ami jó alkalom volt arra, hogy összekovácsolódjanak és erősítse a csapategységet. Az utolsó két hetet azzal töltöttük, hogy megtaláljuk a kezdőcsapatot, mindenki a helyére kerüljön, így felkészülten várjuk az első fordulót.

Ami a Sényő elleni meccset illeti, a szakvezető elmondta, hogy különösen fontosnak tartja a jó rajtot.

– Az első forduló mindig fontos, mert ez az első visszajelzés az edzőnek és a játékosoknak is az elvégzett munkáról. Egy esetleges siker kellő önbizalmat adhat a folytatáshoz – fogalmazott Kocsis János.

Az előző évekkel ellentétben idén nyáron nagyobb mozgás volt a Sényő-Carnifex FC játékoskeretében. Alapemberek távoztak, és sokan érkeztek, olyanok is, akik azonnal segítséget jelentenek a csapatnak.

– Nyolc új játékossal készültünk, de köztük voltak régi-újak is, mint Páll Zsombor, Toldi András vagy Lakatos „Csoki” László – mondta a csapatot Fiuemi Viktorral közösen irányító Imrő ­László. – Mindenki képben volt a közeggel, ismerték egymást a fiúk. Emiatt annyira nem volt nehéz dolgunk a csapat­építéssel, nem is fogunk a játékosmozgásra hivatkozni egyszer sem. A felkészülésünk jól sikerült, de majd a bajnokság során kapunk visszaigazolást arról, hogy valójában mennyire volt sikeres. Ismét húszcsapatos a csoportunk, amelybe nyolc új együttes került. Megint szép feladat lesz megoldani a sok meccset, a rengeteg hétközi fordulót, de a keretünk alkalmas erre.

Szép és nehéz feladat

A Sényő hat felkészülési mérkőzést játszott, vasárnap már élesben szerepel Kisvárdán.

– Ellenfelünk jobban szerepelt az előző bajnokságban, mint mi – tért rá a tréner a bajnoki rajtra. – A második csapatok ellen mindig nehéz felkészülni, a kisvárdaiak játékát is nagyban meghatározza, mennyi visszajátszó kap lehetőséget. Hozzáteszem, épp a Kisvárda II. nagyon jól vegyíti az egyébként is tehetséges és jó játékosait a visszajátszókkal. Masszív csapat, amely ezáltal még masszívabbá válik. Az első öt fordulóban nehéz belőni az együttesek játékerejét, de az biztos, hogy elsőre szép és nehéz feladatot kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában