Kisvárda Master Good

2021.08.03. 09:38

Célra vezetett az okos futball

Joao Janeiro a játékosai küzdeni tudását és intelligenciáját emelte ki a Ferencváros legyőzése után.

MK

A piros mezes kisvárdaiak tudták, mit kell tenni, ha az ellenfélnél van a labda

Fotó: Nemzeti Sport

Több szempontból is nagyon fontos volt a Kisvárda Master Good szombati bajnoki mérkőzése. Egyfelől az idény első tétmeccse mindig különleges, senki nem akar rossz rajtot venni. Másodsorban ez volt a szabolcsiak századik élvonalbeli összecsapása, a jubileumot illett szép eredménnyel megkoronázni. Ne feledkezzünk meg továbbá arról sem, hogy ez volt Joao Janeiro első „vizsgája” a kisvárdai kispadon.

Mindennek a BL selejtezőjében még mindig talpon lévő, az előző szezonban Bajnokok Ligája-főtáblás és egyébiránt háromszoros magyar bajnoki címvédő Ferencváros otthonában kellett megfelelni.

Alaposan felkészültek

Ahogy arra számítani lehetett, a Fradi a kezdetektől többet birtokolta a labdát, de a Várda hatástalanította a hazai akciókat, nem igazán forgott veszélyben a vendégkapu.

– A Ferencváros nagyon jó csapat, több tétmeccset is játszott már ebben az idényben, várható volt, hogy többet birtokolja majd a labdát – értékelt Joao Janeiro lapunknak. – Erre felkészültünk, ez alapján alakítottuk a stratégiánkat, tudtuk, mit kell csinálnunk, ha nincs nálunk a labda, és azt is tudtuk, mit csináljunk, ha nálunk van. Megfelelően felkészültünk a meccsre, de a titkokat nem fogom elárulni – tette hozzá nevetve.

Nem véletlen a portugál tréner öröme, ugyanis csapata a második félidő elején Matheus Leoni bombagóljával vezetést szerzett, később Jaroslav Navrátil találatával növelte az előnyét, s csak a visszanézést követően megítélt tizenegyesből kapott gólt. Az FTC a hajrában sem tudott újítani, a Kisvárda így 2–1-re győzött.

– A második félidőben hasonló stratégiát követtünk, mint az elsőben, de szükség volt arra, hogy még türelmesebbek legyünk, ha nálunk van a labda – folytatta a szakember.

– Hinnünk kellett magunkban, tudtam, hogy megnyerhetjük a meccset. Lenyűgözött, hogy a csapat milyen odaadással dolgozott, nem csupán ezen az összecsapáson, hanem az egész előszezonban. Ez is csak egy mérkőzés, ezért is csak három pontot adnak, de dicséret illeti a fiúkat, mert jól küzdöttek, és okosan futballoztak.

A bajnokságban először

A Ferencváros 16 év után először rajtolt vereséggel a magyar bajnokságban, a Kisvárda pedig története során először győzte le a fővárosi zöld-fehéreket az NB I.-ben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában