Kerékpár

2021.08.17. 12:58

A világ legjobb ifijei pattannak nyeregbe

A nemzeti válogatott mellett idén a pécsi Lotus Regional Team is rajthoz áll Nyíregyházán.

Fotó: [email protected] +36305431120

Az előzetes nevezések alapján húsz csapat 120 versenyzője, köztük 12 magyar nemzetiségű áll rajthoz augusztus 20. és 22. között a 2021-es ifjúsági kerékpáros világkupa-sorozat magyarországi nyitányán, melynek a 2020-as évhez hasonlóan ezúttal is Nyíregyháza lesz a központja. Ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót kedden a városháza Bencs-termében.

 

A Kossuth térről indulnak

A rangos versenynek második alkalommal ad otthont Vásárosnaménnyal és Ibránnyal karöltve Nyíregyháza, mely egy 3.8 kilométeres egyéni futammal indul a belvárosban augusztus 20-án. A verseny első félszakasza másnap 10 órakor rajtol Vásárosnaményból, 89.9 km-es mezőnyversennyel, majd ugyanezen a napon 17.15-kor a másik félszakasszal folytatódik ibrányi rajttal, ahol 42.2 km-t tesznek meg a versenyzők. Vasárnap 11 órakor a Kossuth térről indul a verseny 2. futama, ahol a résztvevők 108 km-es távot teljesítenek Nyíregyháza körül.

- Nagyon fontos, hogy ismét rangos nemzetközi versenyt tudtunk elhozni Nyíregyházára és térségébe – fogalmazott dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, aki elismerését fejezte ki a Magyar Kerékpáros Szövetségnek az elmúlt időszak eredményeiért, említést téve Valter Attiláról és az olimpián negyedik helyet szerzett Vas Kata Blankáról. Az államtitkár asszony beszédében kiemelte a sportturizmus gazdaságélénkítő hatását, valamint a versenysport tömegsportra gyakorolt pozitív hatását.

- Örülünk annak, hogy ismét házigazdái lehetünk ennek a rangos nemzetközi rendezvénynek, a múlt évben a pandémia alatt is helyt tudtunk állni, biztos vagyok benne, hogy ezúttal sem okozunk csalódást – mondta Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Nyíregyháza egy sportos, sportot szerető város, ehhez minden lehetőséget biztosítunk is az itt élő polgároknak, folyamatosan fejlesztjük a kerékpárút hálózatunkat. Több rendezvényünk is a kerékpározáshoz kapcsolható, a Bringaváros a városrészeket hozza a Kossuth térre, a Bringapikniki, pedig Tokajjal köt össze bennünket.

Kiélezett verseny várható

dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, a szervezőket a bolyban haladó kerékpárosokhoz hasonlította, akik csak akkor lehetnek eredményesek, ha összedolgoznak és segítik egymást.

- Jelen állás szerint a 2021-es idényben ez a sorozat kétfordulós lesz, Nyíregyházán kívül Csehországban rendeznek még fordulót. Ez azt jelenti, hogy minden egyes pontnak különösen nagy jelentősége lesz, ezért kiélezett versenyre számíthatunk – mondta Törzsök Zsolt, a szervezőbizottság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában