Fatum-Nyíregyháza

2021.09.06. 09:30

Csapatépítővel zártak a röpisek

A Fatum-Nyíregyháza MTK elleni edzőmeccsén egy új játékos is pályára lépett.

MK

Kürtőskalácsot és pizzát is készítettek a lányok

Fotó: klub

A múlt héten a megszokott intenzív munkával folytatódott tovább a Fatum-Nyíregyháza felkészülése. Az Extraliga rajtjára hangoló címvédő keretében változás is volt, a távozó Aurélia Ebatombo helyét a horvát Maja Burazer veheti át. A 33 éves feladóátló pénteken érkezett, majd szombaton már pályára is lépett az MTK vendégeként játszott meccsen. A játékos a hét első napjaiban átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, ha ezek jó eredményt mutatnak, a klub véglegesíti a szerződését.

Mindenki edzett

– A felkészülés hetedik hetét teljesítettük – foglalta össze a mögöttünk hagyott napokat Németh Szabolcs vezetőedző. – Ez egy picit másabb volt, mint az eddigiek, mert a felkészülés ezen szakaszában már előjönnek kisebb sérülések. Mindenki részt vett az edzéseken, de nem mindenki tudta az összes feladatot végigcsinálni, ezért valamelyest át kellett szervezni az edzéseket, ugyanúgy a fizikai képzést is máshogyan kellett végeznie a sérült játékosoknak.

Mint fentebb írtuk, a nyíregyháziak szombaton az MTK vendégeként játszottak felkészülési mérkőzést. A Fatum 4:1-re nyerte meg a találkozót.

– Már korábban lekötöttünk egy mérkőzést hétvégére az MTK-val – folytatta a tréner. – Visszaköszönt az az érzés, ami tavaly Kaposváron, azaz majdhogynem mindegy volt, milyen felállásban mentünk, sikerült jól abszolválni a mérkőzést. A lányok maximálisan végrehajtották azt, amit kértem tőlük. Nem volt a teljes szerkezet a pályán, mert az első két játszmát leszámítva feladóátló nélkül játszottunk. Ebben az első két szettben lépett pályára egy új játékos, akinek az első hat hét teljesen kimaradt, őt kellett egy tizenhét órás utazás után egyből berakni a csapatba.

Remek hangulatú vasárnap

A Fatum vasárnap egy jó hangulatú, sportos csapatépítővel zárta a hetet. A tiszalöki eseményen részt vett a játékoskeret – az Európa-bajnokságról visszatérő Tóth Fruzsina és Nikola Radosová is –, a szakmai stáb és a szponzorok is. A sajtó képviselői meggyőződhettek róla, hogy a keret tagjai valóban illeszkednek egymáshoz, az új játékosok hamar megtalálták helyüket a csapatban. Ha a lányok között a szezon közben is ilyen lesz az összhang, ismét szép idény elé néz a Fatum-Nyíregyháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában