Fatum-Nyíregyháza

2021.09.17. 08:51

Szájhagyomány útján terjedhet a játékuk híre

A szurkolók és a szakmai stáb is információkkal gazdagodhat a Fatum-kupán.

MK

Ralica Vaszilevát (jobbra) már nem kell bemutatni a nyíregyházi szurkolóknak

Fotó: Pusztai Sándor

Péntektől kezdődően második alkalommal rendezik meg a Fatum Property Kupát. A női röplabda felkészülési torna az idén már hatcsapatos, a hazaiak mellett a DVTK, az Újpest, a Szent Benedek Akadémia, az MTK és a szlovák Brusno vesz részt a viadalon. A nyíregyháziaknak alapvető céljuk, hogy megnyerjék a pénzdíjas megméretést, ami szakmailag is nagyon fontos állomása a hosszú felkészülésnek.

– A lehető legjobbunkat szeretnénk nyújtani, de – reményeink szerint – bármennyire is jól fogunk röplabdázni, közel sem mutatunk meg mindent, mert nem vagyunk még képesek arra a szintre, amit majd decembertől játszunk – mondta el lapunknak Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Függetlenül attól, hogy a játékosok elsajátítják a szerkezeti alapokat, a taktikai utasításokat, ezek még nem lehetnek annyira precízek, mint a bajnokság későbbi szakaszában.

– Nagyon várjuk az eseményt – tette hozzá a tréner. – Egyrészt mert nyolc száraz hét van mögöttünk, kell az adrenalin, az érzelmi löket, amit egy ilyen mérkőzéssorozat ad. Nem beszélve arról, hogy végre nézők előtt játszhatunk. Szeretnénk felhasználni arra is ezt a tornát, hogy olyan játékot játsszunk, aminek a híre – mint a népmesékben –, szájról szájra terjedhet, és mire elérünk a bajnokság negyedik fordulójához, már telt házas Continental Arénában fogadhatjuk a Békéscsabát. Ehhez minőségi röplabdát kell játszanunk.

Nem véletlenül bő a keret

De nemcsak a szurkolók, hanem a szakmai stáb is fontos információkhoz juthat hozzá a következő három napban.

– A szezonban többször találkozunk majd olyan sorozatterheléssel, mely során két-három naponta mérkőzést játszunk – fogalmazott a szakvezető. – Ezért van tizennégy játékosunk: ha valaki kijátssza magát egy meccsen, akkor van az adott poszton másik ember, aki mindig hadra fogható. Ezt is látnunk kell, hogy ki az, akire számíthatunk adott helyzetben, ebből a szempontból is nagyon jó erőfelmérő a torna. Péntek délelőtt és péntek délután teljesen más csapat fog játszani. Remélem, ez is az erőnket mutatja majd.

Ahogy Németh Szabolcs is említette, a Fatum a torna első napján két mérkőzéssel kezd: 10 órától a DVTK-val, 18 órától az UTE-val játszik. Az egyesület napijegyeket árul az eseményre, de az új bérletekkel is megtekinthetőek a mérkőzések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában