megyei I.

2021.09.17. 09:08

„Szeretnénk már ezen a szimpatikus vesztes felálláson változtatni” – Szakvezetői várakozások

Évtizedes barátságukat a mérkőzés idejére félreteszik.

BB

A zöld mezes Nyírbátor Ibrányba utazik, míg a piros szereléses Tarpa a Vásárosnaményt fogadja

Fotó: Dodó Ferenc

Hétvégén már a 6. fordulót rendezik a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban, szombaton öt, míg vasárnap három összecsapáson feszülnek egymásnak a felek.

Mátészalkára látogat a Nyírgyulaj, a hazaiak a múlt hétvégén meglepően könnyen szerezték meg a három pontot az Újfehértótól, a vendégek viszont közel egy órát emberhátrányban játszva alaposan megszenvedtek hazai pályán a Nagyecseddel, és csak a végén tudták dűlőre vinni a dolgot.

Négy vereség után a Nagyhalász megtörte rossz szériáját és Nyírmeggyesen megszerezte első pontjait. Harbula Balázs csapata ebből meríthet erőt a szintén rossz passzban lévő Nagyecsed ellen. A Gyulaháza ugyan vereséggel kezdte a sorozatot, utána viszont elkapta a Tarpát és a Balkányt is, szombaton a sereghajtó Nyírmeggyes ellen gyarapíthatják pontjaikat hazai pályán. A vendégeknek alaposan össze kell kapniuk magukat, ha nem akarnak még nagyobb bajba kerülni.

Beregi derbi Tarpán

A Nagyhalászhoz hasonlóan a Kemecse is az előző fordulóban szerezte meg első pontjait, Madzin Istvánék a Balkányt gyűrték le hazai pályán. Ezúttal azonban emberes feladat vár Resán Attila gárdájára, a „kis” Szpari nyakába lihegő és jó passzban lévő Csenger vendégei lesznek. A forduló rangadóját Tarpán játsszák, ahol a hazaiak a Vásárosnaményt látják vendégül. Ez a szomszédvári rangadó a csapatok aktuális helyezésétől függetlenül mindig csemege a megyei labdarúgás szerelmeseinek. Huszák Géza és Mirgai László útjai hol párhuzamosan futottak, hol keresztezték egymást, de a barátságuk azonban mindig megmaradt.

Vasárnap ellenfélként találkoznak Balkányban: Mirgai László a hazaiak kispadján foglal helyet, míg Huszák Géza a vendég Spartacus II.-t dirigálja majd. Az újonc Nyírbátor két vereséget követően visszatalált a nyerő ösvényre, Erdei Zoltán játékos-edző alakulata hátrányból fordítva szerezte meg mindhárom pontot a Tarpa ellen. Ezúttal az eddig csak csetlő-botló Ibrány vendégei lesznek. A Mándok eddig meglepően jól veszi az akadályokat, négy győzelmük mellett mindössze a listavezető otthonában szenvedtek vereséget és továbbra is az élmezőny tagjai. Vasárnap az eddig várakozás alatt szereplő Újfehértót fogadják. Piskóti Zsolték erősen fogadkoznak, így ebből remek meccs kerekedhet vasárnap délután.


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 6. forduló, edzői várakozások (kezdés: 16, ifi: 14)

Szombat

Gyulaháza (10.)–Nyírmeggyes (16.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Szeretnénk itthon tartani a három pontot.

Gózner Károly, a Nyírmeggyes játékos-edzője: – Jelen pillanatban minden mérkőzés létfontosságú számunkra. A héten megpróbáltuk rendezni a sorainkat és igyekezni fogunk, hogy a legtöbbet kihozzuk a hétvégi mérkőzésből.

Nagyecsed (14.)–Nagyhalász (12.)

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Jelen helyzetünkben hazai pályán csakis a győzelem elfogadható számunkra.

Borza László, a Nagyhalász edzője: – Köszönjük a hazaiaknak, hogy belementek az időpont változtatásba. Tudjuk, hogy a sebzett vad a legveszélyesebb, éppen ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Remélem, hogy nem ellenünk fog megszakadni az ecsediek negatív sorozata. Azt azért mindenki tudja, hogy a hazaiak a végelszámolásnál a mezőny első felében fognak végezni.

Csenger (2.)–Kemecse (13.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Hétvégén egy olyan csapattal játszunk, amelytől kikaptunk tavasszal. Szeretnénk revansot venni és jó játékkal kiszolgálni közönségünket.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Mi, mint ahogy minden meccsen, ezúttal is a három pontért lépünk pályára, aztán majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

Tarpa (15.)–Vásárosnamény (6.)

Varga Gyula, A Tarpa edzője: – Úgy gondolom, hogy erre a mérkőzésre félretehetjük a tabellát. Ez a mi kis El Clasicónk, és ezzel mindent el is mondtam.

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – A beregi rangadó háromesélyes. A tarpai csapatban sokkal több van, ami ki is fog jönni, de remélem nem ellenünk. Igyekszünk tisztességesen felkészülni és megteszünk mindent, hogy győztesen távozzunk!

Mátészalka (5.)–Nyírgyulaj (4.)

Virágh István, a Mátészalka edzője: – A bajnokságban stabilan az élmezőnyben végző csapat látogat hozzánk, amely ellen összeszedett, egységes játékot kell produkálnunk ahhoz, hogy végre hazai pályán is örömet tudjunk okozni kilátogató szurkolóinknak. Annak kimondottan örülök, hogy Pataki Pistit ugyan az ellenfélnél, de felnőttcsapatban láthatom.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A szalkai csapat már az előző szezonban is többször megvillantotta oroszlánkörmeit. Ebben a szezonban tovább erősödtek, éppen ezért bravúrra lesz szükségünk, hogy pontot tudjunk szerezni.

Vasárnap

Mándok (3.)–Újfehértó (8.)

Lakatos István, a Mándok edzője: – Tisztában vagyunk azzal, hogy az Újfehértó milyen játékerőt képvisel, de hazai pályán mindent meg fogunk tenni, hogy számunkra kedvezően alakuljon a mérkőzés.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Az első öt mérkőzésből nem sikerült kihozni a maximumot és sajnos ami a legfájóbb, hogy csaknem pontosan egy éve kaptunk ki utoljára hazai pályán. Minden sorozat megszakad egyszer, reméljük a mi rossz szériánk is megtörik. Jobban kell figyelnünk a helyzetkihasználásra és a meccseknek azon periódusaira, melyek lélektanilag fontosak – berúgni a ziccereket. Ezekből eddig nem jöttünk ki jól, de itt a következő mérkőzés, és lehet javítani. A célunk a szezon előtt az volt, hogy az első öt hely valamelyikén végezzünk, úgy gondolom, korai lenne még a csapatot temetni, és a fiúk be is fogják ezt bizonyítani.

Ibrány (11.)–Nyírbátor (7.)

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Szeretnénk már ezen a szimpatikus vesztes felálláson változtatni és hétvégén akár jó, akár rossz játékkal a három pont begyűjtésére törünk.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Úgy gondolom, hogy a megye I. egyik legjobb játékosállományával rendelkező csapatához látogatunk. Ha azonban az elmúlt mérkőzések hozzáállását ki tudjuk vinni a pályára, akkor meg tudjuk nehezíteni a dolgukat.

Balkány (9.)–Ny.háza Spartacus II. (1.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Huszák Géza barátommal már gyermekkorunk óta ismerjük egymást. Együtt edzősködtünk több helyen is. Azt gondolom, hogy a Szpari II.-nek meg kellene nyernie a bajnokságot, mert a legjobb csapat az osztályban, és ezt kívánja az egyesület érdeke is. Nekünk csak akkor van esélyünk, ha úgy játszunk, mint az első fordulóban az Ibrány ellen, mert ha nem így lesz, akkor nagy zakó is lehet a vége.

Huszák Géza, a Spartacus II. edzője: – Nagyon jó barátom Mirgai Laci, együtt nőttünk fel, közös sikereket értünk el, plusz édesapja is sokat segített nekem, mondhatom, vele is baráti a viszonyom. Vasárnap ellenfelek leszünk: szervezett, jó csapat benyomását kelti a Balkány, amelyet nem lehet félvállról venni. Vannak sérültjeink, de ahogy eddig, természetesen most is megteszünk mindent a győzelemért, és eddig egy rossz szavam sem lehet a srácokra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában