Megyei Kupa

2021.09.08. 09:23

Trófeáért küzdenek a Várkertben

Egy év kihagyás után újra megrendezik a Megyei Kupa döntőjét.

MK

A piros mezes csengeriek a szerdai meccs esélyesei

Fotó: KM-archív

A megyei futball jelenlegi szezonjának eddigi legfontosabb mérkőzését rendezik meg szerdán. A Magyar Kupa 2020–2021-es kiírásának megyei selejtezőjében legtovább jutó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapatoknak szervezett kupafináléban a Csenger és a Tarpa csap össze egymással.

Augusztusban már találkoztak

A kisvárdai Várkerti Stadionban a megyei kupadöntő 16.30-kor kezdődik, a stadion A1, A2 és A3-as szektorait nyitják meg a szurkolók előtt. A mérkőzés megtekintése ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött.

A közérdekű információk után térjünk rá a futballra! A két csapatnak közeli élményei vannak egymással, ugyanis a bajnokság első fordulójában, augusztus 14-én találkoztak: akkor Csengerben 5–0-ra győztek a hazaiak.

– Ez egy nagyon jó kezdeményezés a megyei labdarúgó-szövetségtől, örülünk neki, hogy részt vehetünk a döntőn – fogalmazott Barcsay István, a Csenger edzője. – Szeretnénk jó eredményt elérni, azaz megnyerni a Megyei Kupát. Minden mérkőzés különböző, ez is teljesen más lesz, mint az első fordulóban játszott, ezért nagyon komolyan kell vennünk és felkészülni.

– Egy döntő mindig nagyon fontos a csapat számára, habár az ellenfelünkről nemrég rossz tapasztalatot szereztünk – ezek már a tarpai edző, Varga Gyula szavai. – Láthattuk, hogy mit játszik a Csenger, ugyanakkor elég csúnya vereséget szenvedtünk, ami morálisan rányomhatja a bélyegét a teljesítményünkre. Reméljük, hogy ezúttal máshogy alakul az összecsapás.

Legutóbb az Ibrány nyert

Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen eredmény születik, a felek tizenegyespárbajjal döntenek a kupa sorsáról.

Megyei Kupa-döntőt 2016 óta rendeznek, az első fináléban a Rakamaz 3–1-re legyőzte a Sényőt. A következő évben a Balkány diadalmaskodott a Baktalórántháza ellen (4–0), 2018-ban az Ibrány 3–1-re ­verte meg a Nagyhalászt, majd egy évre rá megvédte címét a Balkány ellen (4–1). Tavaly nem rendezték meg a döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában