Labdarúgás

2021.09.08. 18:49

Végletekig kiélezett, fordulatos találkozót hozott a Megyei Kupa-döntő

A kisvárdai Várkerti Stadionban játszott a Csenger és a Tarpa.

Fotó: DODO FERENC

Nagyot fordult a világ három hónap alatt. A Tarpa az előző idényben letarolta a teljes megyei első osztályú mezőnyt és veretlenül lett bajnok. A csapat magja szétszéledt nyáron, Varga Gyula együttese az új szezon első bajnoki fordulójában 5–0-ra kikapott a Csengertől.

Ilyen előzmények után a Megyei Kupa szerdai döntőjében – amin a Magyar Kupa 2021–2022-es kiírásának selejtezőjében legtovább jutott csapatok mérethették meg magukat – utóbbi számított abszolút esélyesnek.

A csengeriek gyorsan érvényesítették akaratukat, alig hárompercnyi ismerkedés után szép akciót vezettek a jobb oldalon, Margitics László beadása üresen találta Ohár Románt, aki 12 méterről félfordulatból, kapásból tüzelt, lövése megpattant egy védőn, Shosh István csak belekapni tudott a labdába.

A következő néhány perc is a Csengerről szólt, aztán leült a meccs. A semmiből érkezett az addigi legszebb tarpai akció, mely során Djácsenkó Vitalij megelőzte védőjét, Makay Zoltán is rosszul számolta ki az indítás hosszát, így a támadó 16 méterről gyönyörűen a kapuba emelt. A találat megzavarta a piros mezeseket, néhány perccel később a korábbi tarpai, Fejes János röviden adott haza, Makay nem érte el a labdát, csak Tüzes Zsolt lábát tudta elkaszálni. A jogos tizenegyest Rozman Sándor a kapu bal oldalába helyezve értékesítette.

Fordulás után felpörögtek az események: bár a Tarpa kezdett jobban, Ohár előbb egy kiállítást harcolt ki, nem sokkal később pedig egy tizenegyest is, ám Osváth Sándor büntetőjét kivédte Shosh. A jól kontrázó csíkos mezeseknek három ziccere is volt, de nem tudták lezárni a meccset, ami megbosszulta magát: Barcsay Márk a 89. percben szép szabadrúgásgóllal egyenlített.

Hosszabbítás nélkül azonnal tizenegyespárbaj következett, amiben Makay kapus védett egy kísérletet, az utolsó kört kezdő Osváth pedig ezúttal nem hibázott, góljával kupagyőztes lett a Csenger.

Labdarúgás: Megyei Kupa, döntő

Csenger–Tarpa 2–2 (1–2) – tizenegyesekkel 7–5

Kisvárda, Várkerti Stadion, 200 néző, v.: Pethő (Papp, Novák)

Csenger: Makay – Popovics (Balogh, 72.), Nagy (Lacatos, a szünetben), Csorvási, Antal, Stef, Ohár, Margitics (Lengyel, a szünetben), Barcsay M., Osváth, Fejes (Katona, 86.). Edző: Barcsay István.

Tarpa: Shosh – Srjuba, Kárpács (Motychka, 85.), Losonczi, Balogh (Kacsó, 92.), Tüzes, Rozman, Djácsenkó (Barta, 72.), Mocsán, Kobály (Komári, 79.), Gál. Edző: Varga Gyula.

Gól: Ohár (4.), Barcsay (89.), illetve Djácsenkó (32.), Rozman (37. – 11-esből)

Kiállítva: Losonczi (62.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában