Röplabda

2021.10.20. 08:15

Egyetlen cél lebeg a szemük előtt

Az újonc GLP Nyíregyháza vereséggel kezdte a szezont.

MK

Ahogy arról az NB II.-es férfi röplabdabajnokság végeztével beszámoltunk, a bajnok GLP Nyíregyháza élt a lehetőséggel, és elindult az NB I.-ben, azaz a férfi röplabdázás másodosztályában. Ami az edzéslehetőséget illeti, a csapat továbbra sincs könnyű helyzetben, de ahogy Balázs István elmondta, azt a munkát, amit a heti kétszer két óra tréninggel el lehetett végezni, megcsinálták.

Három játékos távozott, és kettő érkezett Tóth Dániel, valamint Bakács Adorján személyében. Mondhatni tehát, egy összeszokott, ám nem túl rutinos együttes állhatott ki vasárnap Újfehértón, a bajnokság első fordulójában. A találkozót a vendég MEAFC nyerte nagy csatában, de 3:0-s végeredménnyel.

Idegesen kezdtek

– Az első játszmára rányomta bélyegét, hogy túlstresszelték a játékosok, életük első NB I.-es mérkőzése volt, és a rutinosokon is látszott a feszültség – fogalmazott Balázs István vezetőedző. – Ahogy ez elkezdett oldódni, úgy javult a játékunk is, ami meglátszott az eredményen, hiszen kiegyenlített második és harmadik játszmát produkáltunk a nagyon jó képességű Miskolc ellen. A második szett végén hibát követtünk el, mert 23:24-nél ugyan megnyertük a pontot, nem az a játékosunk nyitott, aki következett volna, így elvették a pontot, és az ellenfél megnyerte a játékrészt.

– A harmadik játszma végén 25:24-es miskolci vezetésnél a játékvezető nem adott meg egy egyértelműen beütött labdát, így egál helyett azt a szettet is elveszítettük.

A vezetőedző egyértelmű célt fogalmazott meg a bajnokságban.

– Nagyon jó képességű csapatok vannak ebben a pontvadászatban, és az ellenfelek többet tudnak edzeni, mint a mi játékosaink, ezzel együtt megteszünk mindent annak érekében, hogy bennma­radjunk. Egyetlen célunk van, hogy megelőzzünk egy csapatot – zárta szavait a ­tréner.

A GLP vasárnap Szegeden játssza a következő bajnoki mérkőzését.

Röplabda

Férfi NB I., 1. forduló

GLP Nyíregyh.–MEAFC0:3 (-12, -23, -24)

Újfehértó, v.: Jámbor, Suba. GLP: Nagy M., Kusnyér, Tóth A., Tóth D. 2, Kőnig 10, Molnár M. 2. Csere: Barcza, Kiss (liberók), Balogh, Demeter 2, Molnár Á. 7, Bakács. Vezetőedző: Balázs István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában