Nyíregyháza

2021.10.12. 15:37

Jubileumi jutalmazás

A Magyar Birkózó Szövetség száz, a Nyírsport SE tíz esztendős.

Fotó: [email protected] +36305431120

Száz és tíz! Ez a két szám fogta össze annak a sajtótájékoztatónak a témáját, amelynek kedden délelőtt a nyíregyházi városháza Krúdy terme adott otthont. Magyar Birkózó Szövetség megalakulásának századik, a nyíregyházi Nyírsport SE alapításának tizedik évfordulóját ünnepeljük idén. A megjelent birkózópalántákat, szüleiket és a klub támogatói Pocsai István, a Nyírsport SE vezetője és edzője köszöntötte, majd átadta a szót Ulrich Attilának.

Nyíregyháza alpolgármestere köszöntőjében megjegyezte, hogy a birkózás nem tartozik a populáris, népszerű sportágak közé ám nagyon kemény munkát kíván. Megjegyezte, hogy a birkózásban is fontos a lexikális tudás, az agy gyorsasága. No, meg áldozatvállalást a szülőktől, a gyerekektől. Ulrich Attila kihangsúlyozta a tanulás fontosságát is, hiszen az aktív sportolás után is van élet.

Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó a Magyar Birkózó Szövetség elnökségének tagja elmondta, hogy 1921-ben a Magyar Atlétikai Szövetségből kiváltak a birkózók és meglapították önálló szövetségüket. Az azóta eltelt száz esztendő alatt húsz olimpiai bajnokot, megannyi érmest, világbajnokot és Európa-bajnokot adott a sportág.

Ezt követően ajándékot kaptak a támogatók, majd Komáromi Tibor a szövetség Nyíregyházának címzett emléklapját adta át Ulrich Attilának. Azt követően egy nemzeti színű zászlót, amelyet egy közös fotó erejéig a gyerekek fogtak meg. Zárásként a szövetség ajándékát a fiatalok is átvehették.

Fotók: Sipeki Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában