Legend Rally

2021.10.08. 17:39

Legendásan jó buli volt Biharban

Különleges megmérettetésnek számít a mostani a terepjárós futamok színes palettáján.

LTL

Forrás: LEGEND RALLY

„Bihari Buli 3. avagy Legend Rally-kalandok a Partiumban” – ekképpen kezdték hirdetni a napokban megrendezett programot. Aztán a szervezők kifejtették: „A Bihari Buli most sem lesz mentes a kultúrától, a történelemtől, a kalandoktól, kihívásoktól. Leporolunk számos feledés homályába merülő legendát. Nagy erőket mozgósítunk, hogy a különleges Biharországot a Legend Rally szemüvegén szemlélhessétek.” Ezúttal is többen képviselték Szabolcs-Szatmár-Bereget az emlékezetes portyán.

Misa szőrén-szálán eltűnt

– A Bihari Buli 3. különleges megmérettetés a terepjárós futamok palettáján. Egy igazi gyöngyszem. Azt gondolná az ember, hogy meseszép tájak és szolid autózás. Ehhez képest bizony a versenyzők komoly kutyaszorítóba is kerültek: volt oldalra borulás, csörlőzés, patakátkelés, volt északi sarki széllel nehezített csúcshódítás, sziklák közötti leereszkedés – fejtegette Klinovics János főszervező. – Sok csapat a Nagy-Bihar-csúcs elérése közben egy felhőbe ért, és az ismeretlen területen a látótávolság csupán 2 méterre csökkent. Lejjebb a csodás időben is autózhatott a mezőny, ebédelhetett a méltán híres Pádison, és még feladatot is kaptak az Európában is egyedülálló, mínusz 14 fokos jégbarlangban. A mezőny az estéket 10 fogásos vacsorával, 20 fős táncos folklóresttel múlatta az időt Vartopon, a lenyűgöző Four Seasons szállodában.

– Igyekeztünk megviccelni a mezőnyt, és még magyar földön, egy nyíregyházi nyomdaipari vállalkozással kinyomtattattunk egy életnagyságú medvét. A művet ketté kellett vágnunk, hogy autóval szállítani tudjuk. Az erdei ellenőrzőpontnál a fa mögé állítottuk Misát. Volt néhány elkerekedett, rémült szempár, amikor észrevették a fa mögül kikukucskáló, közel 2,5 méter széles és 160 cm magas „fenevadunkat”. A helyzet komikuma: másnap kiérkeztünk az ellenőrzőponthoz, és döbbenten tapasztaltuk, hogy Misát az éj leple alatt eltulajdonították, mondhatni, szőrén-szálán eltűnt.

– Azt szokták mondani, hogy ami a Biharban történt, az a Biharban is marad. Egy igen jó hangulatú futamon vagyunk túl. A záróesten nem kellett biztatni senkit, hogy kiengedje a gőzt. Hatalmas beszélgetések, önálló estek, sok-sok nevetés, bajtársiasság, megannyi pálinka, áfonyalikőr kíséretében könnyen megeredtek a nyelvek. A mezőny tagjait nem kellett buzdítani, hogy megosszák az élményeiket.

Reneszánsz futam következik

Klinovics János hozzáfűzte, hogy egy nagyon különleges év derekán vannak túl.

– A pandémia kezdeti időszakában szinte egyedül Európában mi rendezhettünk futamokat. Mozgalmas időszak volt az első negyedév, majd a várva várt Balkan Trophy 2021 és a Bihari Buli 3. is nagyon eredményesen, sikeresen, zökkenőmentesen ment le. Izgalommal vágunk bele az október 16–17-én Székesfehérváron megrendezendő Reneszánsz 1. futamba, ahol az igazi 4x4-es terepjárós feladatokon túl még kastélyokat is birtokba veszünk. Különleges helyszínek és igazi reneszánsz hangulat várja majd a csapatokat. Az év koronája a nyíregyházi futam lesz. Elöljáróban annyit: egy fölöttébb különleges, az amatőr terepjárófutamok palettáján eddig még ismeretlen kihívást tervezünk leszervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában