Hübner Nyíregyháza BS

2021.10.13. 09:34

Megvan a Blue Sharks ötödik légiósa

A chilei Manny Suárez szerdán még nem lép pályára a listavezető elleni meccsen.

MK

Manny Suárez hétfőn érkezett Nyíregyházára

Fotó: klub

Szerdán folytatódik az erőltetett menet, a Hübner Nyíregyháza BS a Falco KC Szombathely vendégeként lép pályára az élvonalbeli bajnokság 13. fordulójában rendezendő, előrehozott mérkőzésén. Nem túlzás azt állítani, hogy az eddigi legnehezebb feladat vár a Cápákra, hiszen a szombathelyiek az elmúlt években egyeduralkodói a magyar férfi kosárlabdázásnak.

Veretlen a nyeretlen ellen

A sárga-feketék 2019-ben bajnokok lettek, tavaly élen álltak, amikor a koronavírus miatt eredmény nélkül zárult a bajnokság, majd az előző idényben újra felültek a trónra, miután a Magyar Kupában is diadalmaskodtak. A csapat ráadásul tovább erősített: Váradi Benedek, Perl Zoltán, Benke Szilárd és Keller Ákos mellé újabb két magyar válogatott kosaras, Golomán György és Somogyi Ádám csatlakozott. A Falco a várakozásoknak megfelelően, ötből öt győzelemmel kezdett, a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában az AEK Athént is megverte.

– A veretlen és a nyeretlen csatájában nem sok kérdés van, erre szokták azt mondani, hogy „országos egyes” a mérkőzés – fogalmazott Pethő Ákos vezetőedző. – Mégsem feltartott kézzel állunk ki, hiszen eddig is volt tartása a csapatnak, amit szeretnénk megőrizni. Próbálunk minél tovább jól játszani, meglátjuk, ez mire lesz elég.

– A Falco nagyon nagy nyomást tesz az ellenfélre a védekezésével, ebből sok indítást tud véghez vinni, ugyanezt erősíti az is, hogy az egyik legjobban védőlepattanózó csapat a bajnokságban – beszélt a tréner az ellenfélről. – Fontos, hogy támadásban kontrolláljuk a labdát, ne szórjuk el eszetlenül. Fel kell venni a versenyt alsó poszton és nem engedhetünk annyi támadólepattanót, mint például a Pécs ellen tettük. Mindenki bevethető, megpróbálunk jó mérkőzést játszani.

Válogatott játékos érkezett

Friss hír, hogy a Blue Sharks megtalálta az ötödik légiósát, így a centerposzt hamarosan megerősödhet. Manuel „Manny” Suárez korábban Dél-Amerikában és spanyol alsóbb osztályban kosárlabdázott, valamint több mérkőzésen pályára lépett már a chilei válogatottban – tavaly novemberben 21 pontot és 9 lepattanót jegyzett az Argentína elleni világbajnoki selejtezőn. A 27 éves, 208 centis játékos hétfőn érkezett meg Nyíregyházára, a szerdai mérkőzésen még nem léphet pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában