Kisvárda Master Good

2021.11.07. 17:30

A Ferencváros nyerte a kisvárdai rangadót

Nem játszottak rosszul a szabolcsiak, de emberhátrányban nem tudták megnehezíteni a címvédő feladatát.

Uzuni (77) két szabályos, Prenga (19) egy szabálytalan gólt szerzett, míg Leoni (j) piros lapot kapott

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Ünnep Kisvárdán! A városban fokozottan készültek a vasárnapi NB I.-es bajnokira, hiszen hétfőn van 110 éve annak, hogy megalakult a klub jogelődjének tekinthető Kisvárdai Sport Egyesület. Erre az alkalomra időzítették a kabalafigura, Pyro bemutatkozását, a szurkolók látványos élőképpel köszöntötték a csapatokat, a lelátók pedig megteltek, miután már napokkal korábban elkelt az összes jegy.

A Várdánál persze más miatt is van ok az örömre, hiszen az együttes tizenegy forduló után a tabella éléről várhatta soros mérkőzését. Az ünnepi meccs­re nem más érkezett, mint a Ferencváros. A háromszoros bajnoki címvédő, Európa-liga-csoportkörös zöld-fehérek nem gálameccsre jöttek a Várkerti Stadionba, hanem egy kőkemény bajnoki összecsapásra.

Hiába került kapuba a labda

Peter Stöger alaposan felforgatta a Celtic elleni kezdőcsapatát a forduló rangadójára, míg Joao Janeiro a megszokott csapatához képest bizalmat szavazott az előző két tétmeccsén öt találatot jegyző Driton Camajnak.

Épp a montenegrói játékos veszélyeztetett volna már a második percben, ám pontatlan volt neki Jaroslav Navrátil jobb oldali beadása. A továbbiakban is látszott, hogy Camaj hatalmas önbizalommal játszik, a 11. percben váratlanul célba vette a kaput, de Dibusz Dénes védte a tekerést. Az első veszélyesebb FTC-támadás után a Várda valósággal beszorította kapuja elé az ellenfelét, a 27. percben mégis a vendégek örülhettek a némi szerencsével szerzett góljuk után.

Előnye birtokában a Ferencváros átvette az irányítást, ám a 35. percben szabadrúgáshoz jutott a Kisvárda. Matheus Leoni szépen tekert a bal oldali kapufához, ahonnan Herdy Prenga fejelt középre, labdája pedig érintetlenül a kapuba pattant. Jött azonban a videóbírózás, ami olykor ad, máskor elvesz. Míg a ZTE ellen örülhettünk neki, hogy az NB I.-ben is működik a VAR, ezen a meccsen olyan leshelyzetet mutatott ki, amit még kikockázva is nehéz volt megállapítani.

A piros lap eldöntötte

A szabolcsiak vért ittak a szünetben. A második félidő első momentumaként Camaj lövését kellett védenie Dibusznak, picivel később Mesanovic éles szögből eleresztett próbálkozása centikkel kerülte el a kaput, Melnik bombáját is hárította a válogatott kapusa, miként Camaj újabb próbálkozását – a Várdának öt perc alatt négyszer több helyzete volt, mint a Ferencvárosnak az első félidő egészében.

Az 57. percben aztán lényegében eldőlt a meccs azzal, hogy emberhátrányba került a Kisvárda. Hozzá kell tenni, Farkas Ádám játékvezető szabad szemmel nem látta olyan súlyosnak a szabálytalanságot, hogy azonnal piros lapot adjon, a videóbíró változtatta meg a véleményét.

A Kisvárda ilyen felállásban még tíz percig tartotta magát, de az FTC rövid időn belül két szép akcióból két gólt szerzett, ezzel eldöntve a lényegi kérdéseket, majd a hajrára jutott egy újabb vendéggól. Joao Janeiro csapata közel egy órán át egyenlő partnere volt a Ferencvárosnak, de emberhátrányban nem tudta megnehezíteni a riválisa dolgát.


Labdarúgás: NB I., 12. forduló

Kisvárda Master Good–Ferencváros 0–4 (0–1)

Várkerti Stadion, 3250 néző, v.: Farkas (Tóth II., Garai).

Kisvárda: Dombó – Hej, Prenga, Csirkovics, Leoni – Karabeljov (Szimovics, 68.), Melnik – Navrátil (Bumba, 78.), Ötvös (Nagy M. K., 84.), Camaj (Asani, 68.) – Mesanovic (Zlicsics, 78.). Vezetőedző: Joao Janeiro.

Ferencváros: Dibusz – Wingo (Botka, 78.), Kovacevic, S. Mmaee, Cabraja (Vécsei, 63.) – Besic (Civic, 63.), Loncar – Zachariassen (Zubkov, 79.), Uzuni, Marin (Laindouni, 79.) – R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger.

Gól: Loncar (27.), Uzuni (68.), Marin (74.). Kiállítva: Leoni (57.).

Percek, események

27. perc: Cabraja pontatlan lövésébe jól tette bele a lábát Loncar, a labda az ő érintésével, 8 méterről a kapu bal felső sarkába jutott, 0–1.

57. perc: Leoni a magasról lehulló labda helyett Wingo levegőbe nyújtott lábát talpalta le. Farkas Ádám játékvezető szabadszemmel sárga laposnak ítélte meg a szabálytalanságot, majd videózás után pirosat adott.

68. perc: Zachariassen sarokkal perdített Uzuni elé, aki 14 méterről a kapuba lőtte a labdát a kifutó Dombó mellett, 0–2.

74. perc: Sammy Mmaee is sarokkal hozta helyzetbe Marint, aki finom mozdulattal a kapuba emelt Dombó felett, 0–3.

90. perc: Uzuni a labdaátvételével becsapta Prengát és 7 méterről a kapuba bombázott, 0–4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában