Kisvárda Master Good

2021.11.06. 08:35

A listavezető fogadja a másodikat

A Kisvárda Master Good a szezon eddigi legnagyobb rangadóján erősítené meg pozícióját.

MK

Bohdan Melnik (18) és Nguen Tokmac párharca izgalmas lehet

Forrás: Katona Vanda-archív

Fotó: Katona_Vanda

Összecsap egymással a listavezető Kisvárda és a második helyen álló Ferencváros. A bajnokság 12. fordulójában ennek már igenis jelentősége van, tizenegy mérkőzés után senki nem állhat az első helyen véletlenül. Csak minimálisan árnyalja a képet, hogy a Fradi egy bajnoki mérkőzéssel kevesebbet játszott idáig, mint a szabolcsiak, ám ha ismét legyőznék a címvédőt, alighanem komolyan elgondolkodtatnák a kétkedőket.

Ellenkező előjelek

A Várda arra a bravúrra készül, amit az első fordulóban már véghez vitt, méghozzá idegenben. Joao Janeiro együttese július végén Matheus Leoni és Jaroslav Navrátil góljával 2–0-ra vezetett, Ryan Mmaee tizenegyesből szerzett találata csak a szépítésre volt elég (1–2).

– Az akkori és a mostani játékuk között taktikailag nincs különbség, hasonlóan szervezetten támadnak, veszélyesek az ellenakcióik és megegyezik az identitásuk azzal, amit korábban is láttunk tőlük – mondta el lapunknak a Kisvárda vezetőedzője. – A Ferencvárost nem kell bemutatni senkinek. Ez egy olyan csapat, amelynek sok variációs lehetősége van, lényegében két hasonló erősségű tizenegyet ki tudna állítani.

A szakember szerint a Fradira sem nehezebb felkészülni, mint más együttesre, sőt, mint mondja, a nagy csapatokat talán könnyebb is elemezni. Hozzátette ugyanakkor, hogy az FTC rengeteg módon képes a gólszerzése.

A fővárosi zöld-fehérek csütörtök este a Celtic otthonában is betaláltak kétszer, ám a pontszerzés így sem jött össze az Európa-ligában. A nemzetközi mérkőzéssel együtt az utóbbi hat meccséből csak kettőt nyert meg a Fradi – a Gyirmót és a Tököl ellenit –, míg a Kisvárda remek formába lendült. Driton Camajék az előző három találkozójukon összesen tizenegy gólt szereztek.

– Ugyanazt akarom látni a játékosaimtól, mint eddig, azaz kövessék a stratégiát és erősek legyenek mentálisan – emelte ki Joao Janeiro.

– Azt akarom, hogy élvezzék a játékot, csakúgy, mint az előző három mérkőzésen. Pakson sok problémánk volt, így is jól teljesítettünk, utána két gólgazdag meccset nyertünk meg. Mint legutóbb, most is az lesz a kulcs, hogy fejben erősek legyünk.

Születésnap előtt

A találkozó nem csak sportszakmailag lesz kiemelten fontos a kisvárdai labdarúgásnak, ugyanis november 8-án, vagyis a Ferencváros elleni bajnoki másnapján lesz 110 éve annak, hogy megalakult a Kisvárdai Sport Egyesület, amely a mostani futballklub jogelődjének tekinthető. Az egyesület méltó módon emlékezne meg a jeles évfordulóról. MK

Labdarúgás: NB I.

12. forduló. Kisvárda Master Good–Ferencváros, Várkerti Stadion, vasárnap, 15.30. Kisvárda: Dombó – Hej, Prenga, Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov – Navrátil, Zlicsics, Camaj – Mesanovic.További mérkőzésekSzombatMezőkövesd–Paks 14.45DVSC–Honvéd 17Puskás Akadémia–Újpest 19.30VasárnapMol Fehérvár FC–ZTE 17.30Az MTK–Gyirmót mérkőzés pénteki lapzártánk után ért véget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában