vívás

2021.11.11. 08:36

Erős háttérrel a csillagos ég a határ

Tarjányi István az NYSC versenyzőjeként törhet magasabb célokra.

MK

Tarjányi István (b) még jobb eredményeket érhet el

Fotó: Dodó Ferenc

Az NYVSC több szakágát beintegrálta a Nyíregyháza Sportcentrum, ezek között van a kard- és tőrvívás.

– A szakág zászlóvivője Tarjányi István, kerekesszékes vívó, vele kötöttünk most eredményességi megállapodást, ami 2022 végéig érvényes – kezdte az erről szóló sajtótájékoztatót dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum sportigazgatója. – Ez egy jó keretösszeget tartalmaz, amit akkor lehet elérni, ha minél jobb helyezéseket ér el a versenyeken. Szakmailag is jó támasz, hogy a Sportcentrum is mögöttük áll, mert minden segítséget megadunk: masszőrt, fizikoterapeutát, erőnléti edzőt, stb… Örülök, hogy egy paralimpikonnal lettünk „gazdagabbak”.

A tokiói paralimpián kard­ban nyolcadik vívó edzője, Pákey Béla vette át a szót.

Több edzéslehetősége van

– István hozzáállása eddig is profi volt, arra törekedett, hogy minél jobban fejlődjön és szép eredményeket érjen el – fogalmazott a szakember. – Olyan háttér került mögé, ami ehhez más szintű bázist teremt. Abban bízunk, hogy a párizsi paralimpián kardban és párbajtőrben is felülmúlja a tokiói eredményeit és akár az éremszerzésre is esélye lesz.

A tréner elárulta azt is, hogy a 25 éves Csépke Bencének jövő héten Pisában lesz klasszifikációja, vagyis egy orvosi bizottság elfogadja, hogy ő parasportoló, tehát bővülhet a kör egy másik kerekesszékes vívóval.

De vissza Tarjányi Istvánhoz! Mint elmondta, már most élvezi az előnyeit annak, hogy az NYSC sportolója, hiszen a tiszavasvári úti Atlétikai Centrumban remek körülmények között készül. Az eddigieknél több edzéslehetősége van, jelenleg heti hétszer készül, de programja tovább bővülhet a jövőben.

– Biztos vagyok benne, hogy ilyen háttérrel sokkal könnyebb dolgom lesz maximális teljesítményt nyújtani. Olyan háttér van mögöttem, aminek köszönhetően innentől a csillagos ég a határ – tette hozzá Tarjányi István.

A jövő hétvégi, pisai világkupa-viadalon István is elindul, majd december végén a budapesti országos bajnokságon méreti meg magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában