megyei I.

2021.11.05. 07:54

„Olyan szépen felrepültünk lélekben a felhők közé...” – Szakvezetői várakozások

A Nyírgyulaj négy nyeretlen meccs után visszatérne a győztes útra.

BB

A kék nadrágos Ibrány Mándokon játszik, míg a fehér felsős Nagyhalász a Nyírgyulajt fogadja

Fotó: Sipeki Péter

Hétvégén a 13. fordulóval folytatódik a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokság. Az előző körhöz hasonlóan ezúttal sem lesz teljes a program, az Újfehértó–Nyíregyháza II. találkozót a felek közös megegyezéssel november 28-ára halasztották. Szombaton öt találkozót rendeznek, míg a hét utolsó napjára két mérkőzés marad.

Tíz meccs óta veretlenek

A Vásárosnamény szerdán némi meglepetésre megfosztotta veretlenségétől a listavezető „kis” Szparit, Harbula Balázs alakulata ezzel felmasírozott a dobogó legalsó fokára. Ha szeretnék megtartani ezt a pozíciójukat, eredményesen kell szerepelniük a Nyírbátor ellen is, kérdés az, hogy menyire sikerül kipihenniük a szerdai fáradalmakat. Tíz mérkőzés óta őrzi veretlenségét a Mátészalka, hogy ezzel a teljesítménnyel miért nincsenek előrébb, annak az a magyarázata, hogy ebből hatszor döntetlenre végeztek, amely nem fizet olyan jól.

Papp Csabáék ezúttal a Balkányt látják vendégül, nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a Mirgai csapat hat forduló óta nem talált legyőzőre. Továbbra is Csenger rúgja a legtöbb gólt a mezőnyben, Barcsay Márkék legutóbb hatot gurítottak a Nagyhalásznak, hazai pályán ők számítanak esélyesnek a Nagyecseddel szemben.

Továbbra sem találja a ritmust a Nyírgyulaj, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy legutóbbi négy találkozójukon mindössze egy pontot kaszíroztak, így fokozatosan csúsztak vissza a középmezőny aljára. Szombaton talán megindulhatnak felfelé az eddig cseppet sem meg­győző teljesítménnyel kirukkoló Kemecse ellen.

Elmozdultak az utolsó helyről

A Tarpa egy döntetlent követően az előző fordulóban megszerezte idénybeli első győzelmét, amellyel elmozdult az utolsó helyről. Ha azonban Nyírmeggyesen botlanak, ismét a tabella alján találhatják magukat. A Mándok tarpai vereségével lecsúszott a dobogóról, ha vissza szeretnének kapaszkodni, akkor minél több pontot kell szerezniük a jó formában lévő Ibrány ellen. Hosszú idő után újra nyert a Gyulaháza, az újabb sikerért alighanem alaposan meg kell dolgozniuk, mert a Nagyhalász feledtetné a múlt heti kisiklását.


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 13. forduló, edzői várakozások (kezdés: 13, ifi: 11)

Szombat

Nagyecsed (11.)–Csenger (2.)

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – A Csenger hétről hétre igazolja jó hírét, tudjuk, hogy nem egyszerű, de hazai pályán szeretnénk növelni pontjaink számát.

Barcsay István, a Csenger edzője: – A Nagyecsed jobb csapat annál, mint amit a tabella mutat, ezért nem számítok könnyű mérkőzésre. Ha a múlt heti formánkat át tudjuk menteni erre a mérkőzésre, akkor ponttal, vagy pontokkal gazdagodhatunk.

Vásárosnamény (3.)–Nyírbátor (10.)

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Olyan szépen felrepültünk lélekben a felhők közé... de olyan gyorsan vissza is értünk a földre, mivel mi csak egy amatőr csapat vagyunk. Ha fejben képesek leszünk feldolgozni a szerdát, és az izomfáradság nem tesz minket tompává, akkor mindenképp van esélyünk a három pontra, de ehhez megfelelő mentális erő is kell. Nagyon nehéz feladat elé nézünk, kellemetlen ellenfél a Bátor, a fiatal játékosokat jól egészítik ki a rutinos, meccseket eldönteni képes labdarúgóik.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Tudom, hogy a Namény hazai pályán masszív teljesítményre képes, de szeretnénk legalább egy pontot szerezni. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű.

Mátészalka (5.)–Balkány (6.)

Virágh István, a Mátészalka edzője: – Mielőbbi gyógyulást kívánok Huszák Gézának. Gratulálok a Szpari és a Namény egymással szembeni sportszerű gesztusaihoz. Ami a mérkőzést illeti, háromesélyes találkozóra számítok. A kemény Mirgai brigád ellen óriási energiákat kell megmozgatnunk, ha eredményesek szeretnénk lenni.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Nehéz mérkőzésre számítok, a tehetséges, fiatal Szalka ellen. A két csapat pontszámban közel áll egymáshoz, mindkét helyen lesznek hiányzók, kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek, de bízom a srácokban.

Nyírgyulaj (9.)–Kemecse (13.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Sajnos nem vagyunk jó formában, ennek ellenére mindent meg kell tennünk, hogy hazai pályán sikeresek legyünk.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Tudunk jól is, rosszul is játszani, majd a napi forma megmutatja, hogy éppen melyik arcunkat mutatjuk.

Nyírmeggyes (16.)–Tarpa (15.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Hétről hétre nagyobb esélyt érzünk a pontszerzésre. Remélem, ezen a mérkőzésen megszakad a rossz sorozat és végre mi is ünnepelhetünk.

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – A múlt heti győzelmünknek csak akkor van értéke, ha szombaton is sikerül pontot, vagy pontokat szereznünk. Amely nem lesz egyszerű, hiszen mindkét csapatnak égetően szüksége van a pontokra.

Vasárnap

Mándok (4.)–Ibrány (8.)

Lakatos István, a Mándok edzője: – Szeretnénk továbbra is a élmezőnyhöz tartozni, ezért mindent meg fogunk tenni az utolsó három őszi fordulóban. Az Ibrány ellen küzdelmes, kemény mérkőzésre számítok, de bízom benne, hogy a lefújás után mi örülhetünk jobban. A sok hiányzó miatt az a veszély nem fenyeget, hogy többet cserélek a kelleténél.

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Ha az elmúlt hétvégén elkövetett hibáinkat kijavítjuk és az utolsó percekben fegyelmezettek leszünk, akkor sikerrel térhetünk haza Mándokról.

Nagyhalász (14.)–Gyulaháza (12)

Borza László, a Nagyhalász edzője: – Mindenképpen győzelemre törekszünk, a többi csak mellébeszélés, süket duma... „Bizonyíték kell, nem ígéret”.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Számunkra ez egy létfontosságú mérkőzés lesz, amelyről ponttal, vagy pontokkal szeretnénk hazatérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában