Kézilabda

2021.11.13. 08:47

Szombaton megyei rangadót rendeznek Mátészalkán

A Fehérgyarmat ellenfele játékát lassítva idénybeli első hazai győzelmére hajt.

BB

20211130 Hajdúnánás NB II. es 6. forduló férfi kézilabda mérkőzés Tiszavasvári SE - BNyírbátori BSC-TVP. Fotók: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország

Fotó: Sipeki Péter

Egy hét szünet után folytatódnak a küzdelmek az NB II.-es bajnokságokban. A szombati programot nem is akármilyen mérkőzés nyitja, a hölgyeknél megyei rangadón méri össze erejét a házigazda Mátészalka és a Vitka SE. A hazaiak legutóbb Füzesabonyban kaptak ki, míg a vendégek a Kállósemjént gázolták el.

Nagy Márkus Peónia, a Mátészalka edzője elmondta, hogy sok sérültjük mellett páran elutaznak, így a szokásosnál vékonyabb kerettel veszik fel a küzdelmet, de harcolni fognak a két pontért. Dévényi János, a Vitka SE mestere azt emelte ki, szeretnének jól szerepelni és bíznak a győzelemben. Szintén a hölgyeknél a mezőnytől egyre jobban leszakadó Kállósemjén a Hevest fogadja. Az együttes edzője, Darius Sarca Alex abban bízik, ha minimálisra csökkentik technikai hibáikat, akkor partiban lehetnek ellenfelükkel. Férfiaknál a Nyírbátor a Hajdúböszörményt látja vendégül.

Remek az állóképességük

– Alaposan feltérképeztük ellenfelünket, játékukat jelentősen meghatározza, hogy rutinos kapusuk milyen napot fog ki. Rajta kívül rendszeresen jól teljesít beállójuk és a balátlövőjük, ha az ő semlegesítésüket hatékonyan meg tudjuk oldani, akkor nem lehet gond a két pont itthon tartása – fogalmazott Petneházi Zsolt, az együttes szakágvezetője.

A Fehérgyarmat a DEAC II.-t fogadja.

– Szeretnénk megszerezni idénybeli első hazai győzelmünket – szögezte le határozottan az együttes játékos-edzője, Varga László. – A Debrecen remek állóképességgel rendelkező, gyors játékot játszó csapat – jellemezte ellenfelüket Varga László. – Sajnos ezúttal sem tudunk teljes kerettel kiállni, de ha le tudjuk lassítani a játékukat, akkor lehet keresnivalónk.

Foghíjas kerettel utaznak

A férfiaknál is rendeznek egy megyei derbit, a Kállósemjén a Kisvárdával csap össze Újfehértón, ahol az előbbi hazai mérkőzéseit játssza. Mindkét szakvezető arról beszélt, hogy sok hiányzója lesz, ettől függetlenül teljes mellszélességgel beleállnak a küzdelembe, mert tisztában vannak annak jelentőségével.

A Tiszavasvári Berettyóújfaluban játszik. Hadas Sándor, az együttes edzője elmondta, hogy Feind Zoltán abbahagyta, míg Both Péter eligazolt tőlük, valamint Sóvágó Zoltán nem áll rendelkezésére, így foghíjas kerettel utaznak, ettől függetlenül megpróbálnak győztesen hazatérni.

Borítókép: Csikós Patrikék (7) Berettyóújfaluba utaznak | Fotó: Sipeki Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában