Megyei I.

2022.02.25. 08:03

A halásziak megpróbálják megzavarni a jeladót - Szakvezetői várakozások

Az Újfehértó a Hajdú-Bihar megyei Tégláson lelt ideiglenes otthonra.

BB

A fehér mezes Nagyhalász Vásárosnaményba látogat, míg a fekete dresszes Nyírbátor a Nagyecsedet fogadja

Fotó: Sipeki Péter

Hétvégén már a második tavaszi fordulót rendezik a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban. Az előrejelzések szerint az időjárás kegyeibe fogadja a résztvevőket: kissé szeles, de napsütéses időben küzdhetnek meg a felek mindkét nap a bajnoki pontokért. 

 

Elmarad a Szpari II. meccse 

 

A nyitányon az alsó régió csapatai jelezték, hogy bizony komolyan gondolják a bennmaradás kivívását: a Nagyhalász, a Nyírmeggyes és a Tarpa is három pontot szerzett. Botlott viszont az éllovas Nyíregyháza II., a sikerrel rajtoló Vásárosnamény így faragott hátrányából, a két gárda között hét pont a különbség. Ami az aktuális hétvégét illeti, nem lesz teljes a forduló. A szombatra kiírt Nyíregyháza II.–Mátészalka találkozót a vendégek kérésére elhalasztották, a mérkőzést április 13-án pótolják a felek. A vendégek mestere, Kiss Gábor elmondta, hogy felnőttkeretükben hatan is megbetegedtek, így a héten edzeni sem tudtak. 

 

Szakolyban játszik a Balkány 

 

A nap legegyértelműbbnek tűnő találkozóján a Szparit üldöző Vásárosnamény a Nagyhalászt fogadja. Nem eszik azonban ilyen forrón a kását, a vendégek a múlt hétvégén megmutatták, hogy korai lenne még őket temetni. Az sem hajtja a hazaiak malmára a vizet, hogy hat kárpátaljai játékosuk a kialakult háborús helyzet miatt bevethető lesz-e. A Gyulaháza a Tarpa ellen feledtetné a múlt heti csúnya zakóját, ehhez azonban lesz egy-két szava Varga Gyula fiainak is. A Nyírbátor az elmúlt fordulóban Halászból tért haza vereséggel, ezúttal a zsinórban negyedik döntetlenjét játszó Nagyecseddel küzdhet meg a pontokért. 

 

Vasárnap három mérkőzést rendeznek, érdekesség, hogy mindhárom pályaválasztó ideiglenes otthonában fogadja aktuális ellenfelét. Pályája alkalmatlansága miatt a Kemecse Örökösföldön látja vendégül a Mándokot, a Balkány átépítési munkálatok miatt Szakolyba tette át székhelyét, ahová a hét utolsó napján a Nyírmeggyes látogat. Az Újfehértó pedig a Hajdú-Bihar megyei Tégláson lelt ideiglenes otthonra, Piskóti Zsolt csapata ide várja ellenfeleit hazai mérkőzéseire, ezúttal a Nyírgyulajt fogadja.  

 

Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 17. forduló, edzői várakozások (kezdés: 14, ifi: 12)

 

Szombat

Nyírbátor (9.)–Nagyecsed (11.)

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Egy masszív, jó erőkből álló Nagyecsedet fogadunk, akik a Szparitól csentek egy pontot. Első hazai mérkőzésünkön szeretnénk jó eredményt elérni. Ehhez azonban sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk, mint azt a múlt héten tettük. 

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Ha az első mérkőzésen mutatott formánkat át tudjuk menteni szombatra, akkor jó eredményt érhetünk el.

 

Kemecse (13.)–Mándok (3.)

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Az elmúlt hétvége eredménye miatt nekünk nagy szükségünk van a három pontra. Nem szeretnénk, ha elvinné a Mándok. 

Lakatos István, a Mándok edzője: – Ha ugyanolyan hozzáállással lépünk pályára, mint a Gyulaháza ellen, és játékban is pontosabbak leszünk, akkor lehet esélyünk a pontszerzésre. 

 

Gyulaháza (12.)–Tarpa (14.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – A múlt heti fiaskó után, hazai pályán szeretnénk megszerezni első pontunkat, vagy pontjainkat.

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Jó kezdet után szeretnénk tovább gyarapítani pontjaink számát, ebben a reményben utazunk Gyulaházára.

 

Vásárosnamény (2.)–Nagyhalász (16.)

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Eddig a vírus, most pedig a határon túli események nehezíthetik majd a csapat szereplését, ugyanis hat kárpátaljai magyar játékosunk van. Bízzunk a békében és abban, hogy hétvégén hazai pályán sikerül majd dominálni a játék során, ugyanis sokan elfelejtik, hogy a labdarúgás csak egy játék.

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – A Szpari potenciális üldözőjéhez látogatunk. Minden jel arra utal, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Azért mi megpróbáljuk összezavarni a jeladót.

 

Vasárnap

 

Újfehértó (8.)–Nyírgyulaj (10.) 

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Sajnos a rajtnál bealudtunk picit. A „hazai” meccsünkön éppen ezért szeretnénk javítani. Játékban javulnunk kell és akkor talán majd a szerencse is kicsit mellénk áll. A Nyírgyulaj ellen egyáltalán nem számítok könnyű mérkőzésre, mert még távozói ellenére is remek játékosaik maradtak.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az esélytelenek nyugalmával lépünk pályára, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy tisztességesen és lehetőleg eredményesen helytálljunk.

 

Balkány (7.)–Nyírmeggyes (15.) 

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Nyírmeggyes a múlt héten megmutatta, hogy helyezéstől függetlenül bárki bárkit megverhet ebben az osztályban. Nekünk ki kell javítanunk azokat a védekezési hibákat, amiket Ibrányban elkövettünk, ha ez sikerül, akkor van esélyünk pont, vagy pontok szerzésére.

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Álomszerűen sikerül számunkra a tavaszi nyitány, remélem ez kellő lendületet ad a csapatnak. Igaz, a Balkány elveszítette első mérkőzését, de ősszel megmutatta, hogy nagyon masszív csapat. Ezért nagy erőket kell mozgósítanunk a pontszerzés érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában