Röplabda

2022.03.16. 13:01

A bronzmeccsen egy fokkal stabilabb volt a csabai csapat

Pénteken már bajnoki negyeddöntőt kezd a Fatum a Kaposvár ellen.

ML

Németh Szabolcs (j) és Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára között dr. Kotsis Attiláné | Fotó: szövetség

Fotó: Jani Martin

Három fronton indította a szezont a Fatum-Nyíregyháza extraligás női röplabdacsapata. A Bajnokok Ligájában a csoportmeccsekkel véget ért a szereplésük, a Magyar Kupában pedig szombaton a bronzmeccsel. Sajnos nem sikerült megvédeni a címet és még érmet sem szereztek a mieink, hiszen a Békéscsaba 3:1-re nyert. 

 

Rengeteget készültek rá 

 

– Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, mert rengeteget készültünk rá, meg volt ellenük a taktika, azt csináltuk, amit megbeszéltünk, csak a védekezésünk csúszott el. Akartunk, de nagyon hullámzó volt a játékunk. Főleg az első szettért nagyon kár, mert 20:15-ről a csabaiak csináltak egy 10–2-t és lélektanilag megrogyasztottak minket. Erre ráment a második szett. Aztán egy nagy hajrával sikerült visszajönni a harmadik játszmában, a negyedikben pedig fej fej mellett haladtak a csapatok, 17:17-nél volt egy challenge, néhány milliméterrel csípte a vonalat a labda, 18:17 lett oda. 
– Aztán még visszakapaszkodtunk egy pontra, sajnos a Békéscsaba végül nyert, mert egy fokkal stabilabb volt a játéka – nyilatkozta a klub oldalán Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. 


Az előző bajnokság legjobb női játékosának járó díjat Érden a bronzmérkőzése előtt vehette át Nikola Radosová. Az év edzőjének dukálót Németh Szabolcs, amit minden idők legeredményesebb magyar röplabdaedzője, dr. Kotsis Attiláné Gabi néni adott át a nyíregyházi szakvezetőnek. 
És nincs megállás, mert pénteken hazai pályán kezdődik a Kaposvár elleni bajnoki negyeddöntő. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában