Szpari

2022.03.08. 09:26

Egységes és motivált a Szpari, szerdán a Diósgyőr lesz a vendég

Pontot érő mezőnymunka.

ML

Novák Csanádot (labdával) időnként nem tudták megállítani a hazai védők

Fotó: Napló/Pasthy Márton

Győzni szerettek volna a nyíregyháziak vasárnap Ajkán, végül csak egy ponttal tértek haza, ami nem rossz. Főként, hogy a másod­osztályú bajnokin az első félidőben Jánvári Gábor kiállítása után megfogyatkoztak a mieink. Tíz emberrel is állták a sarat a nyírségiek, és a hazai vezetés után sem adták fel. Akarásuknak a kilencvenkettedik percben meg is lett a jutalma. 


– Az első félidőben pontatlanul kezdtük a játékot, túlságosan keveset volt nálunk a labda a támadótérfélen – indította visszapillantását a döntetlenre Feczkó Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. 

 

A hazai kapus bravúrjai 

 

– A játékrész második felétől már a mi akaratunk érvényesült. Novák Csanád fejesénél nagy bravúrt mutatott be a hazai kapus, nem sokkal később Vass Patrik lövésénél szintén. A kiállítás természetesen megváltoztatta a játék képét, szünetben elsősorban arra hívtam fel a figyelmet, hogy szervezettnek kell maradni, abban biztos voltam, hogy fogunk gólt lőni. 


– Mondtam a játékosoknak, hogy nem kell idegeskedni, lesz majd lehetőségünk. Az utolsó pillanatig higgadtnak, türelmesnek és nagyon koncentráltnak kell maradni – folytatta Feczkó Tamás. – A gólunkat egy lecsorgó pontrúgásból kaptuk, azon kívül Fejér Bélának nem volt védenivalója, nagyon nagy mezőnymunkát végeztek a fiúk. Igazi csapatként küzdöttek. Nagyon örülök, hogy ennyire egységes és motivált a társaság. 

 

Sárga az edzőnek 

 

A második félidőben kétszer villant a sárga, másodszor a vendégek kispadja előtt és Feczkó Tamás kapta. 


– Nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy a harmadik meccsünkön van mindig egy furcsa ítélet. Budaörsön a kapusra vezethettük volna a labdát, amikor lefújták a mérkőzést. A Soroksár ellen Papucsek Barna egy kontakt nélküli szerelésért kapott sárga lapot. Most pedig Csanád a kapusra vezethette volna a labdát, amikor az utolsó ember felrúgta, és csak sárgát kapott. Ezt jeleztem a játékvezetőnek – így Feczkó Tamás. 
Remélhetőleg az idegenbeli egy pont megfelelő önbizalmat ad majd szerdára, hiszen hétközi fordulót rendeznek. Nem is akármilyet, hiszen a Diósgyőr lesz a Szpari vendége a balmazújvárosi stadionban. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában