NB I.

2022.03.19. 08:31

Három pontért utaznak a körútra

Leoni eltiltás miatt nem játszhat az MTK ellen, jöhet a kék-fehérek elleni harmadik siker.

ML

20220226 Zalaegerszeg OTP Bank Liga NB I. 22. forduló ZTE FC - KISVÁRDA MASTER GOOD férfi labdarúgó mérkőzés. Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap Képen: ÖTVÖS BENCE (6) SERAFIMOV NIKOLA (31)

Fotó: Katona Tibor

A legutóbbi fordulók délutáni kezdéseit követően után ismét esti meccset játszik a Kisvárda Master Good élvonalbeli focicsapata. Szombaton az MTK otthonában szeretne újabb három pontot szerezni a felső-szabolcsi együttes. 
A kisvárdaiak a legutóbbi körben a Gyirmót ellen nyertek 1–0-ra, az MTK pedig a Honvéd ellen hasonló eredménnyel. 
– A heti felkészülés egy nappal rövidebb volt, mint a normális, hiszen vasárnap után most szombaton lépünk pályára – kezdte az esély­latolgatást Erős Gábor, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. 
– Összességében minden rendben volt, mondhatom, jó hangulatban készült a csapat, hiszen hosszú nyeretlenségi sorozat után újra győztünk. Ez érthetően megadta az egész hét alaphangulatát. A hétfő még az örömé volt, de keddtől már az aktuális feladatra koncentrálunk. 
 


Kétszer legyőzték őket 

 


A két együttes novemberi, kisvárdai mérkőzését 5–0-ra nyerték a hazaiak, előtte a Hungária körúti találkozón 2–1-re diadalmaskodtak a várdaiak. A Kisvárda a tabella harmadik helyén áll, a kék-fehérek pedig sereghajtók. A papírforma biztos kisvárdai sikert ígérhet. 
– A magyar bajnokságban nem szabad foglalkozni azzal, hogy melyik csapat aktuálisan hányadik helyen áll, hiszen rengeteg olyan eredmény születik, ami meglepetésnek mondható – folytatta Erős ­Gábor. 
– Egyetlen csapat ellen sem könnyű pontot, pontokat szerzeni. Tudjuk, hogy az MTK az életéért küzd, de nekünk is megvannak a céljaink. Ők szeretnének benn maradni, mi pedig szeretnénk a dobogón zárni. Mindkét együttes számára fontos lesz a találkozó, de más-más cél elérése miatt. 
– Ami az MTK csapatát illeti, rengeteget változtat személyeket és szerkezetet illetően. Nem egyszerű belőlük felkészülni, hiszen győztes meccs után is akár három-négy poszton is változtatnak, és sokszor játékrendszert is váltanak. 
 


Exkisvárdai ellenfelek 


– Úgy vélem, nagyjából tudjuk, hogy mit szeretnének játszani, és nekünk is megvan a saját játékunk, amit a pályára akarunk vinni. Véleményem szerint az MTK-nak nagyobb a vesztenivalója, nekik jobban kell tartaniuk tőlünk, mint fordítva – tudatta végezetül Erős Gábor. 
Ami a kisvárdaiakat illeti, a legutóbb besárgult Leoni eltiltás miatt nem léphet majd pályára. Miként a Gyirmót ellen a védő Cornel Ene volt, ismét lesz exkisvárdai az ellenfélben. Ezúttal támadók, mégpedig Kovácsréti Márk, Georghe Grozav és Myke Ramos léphetnek pályára egykori csapatuk ellen. 
 

Borítókép: Ötvös Bence (pirosban) eltiltása lejárt, ő játszhat szombaton | Fotó: nso.hu

 

Labdarúgás: NB I., 25. forduló



Ferencváros–Mezőkövesd lapzárta után 
Szombat 
Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 15 
Gyirmót–Mol Fehérvár 17.30 
MTK–Kisvárda Master Good 19.45 
Vasárnap 
Paks–Debreceni VSC 13.15 
Újpest–Honvéd 18.30 
 

Címkék#nb 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában