Megyei I.

2022.04.01. 10:15

A tavaszi első Mátészalkán vizitál

A Balkány Szakolyban fogadja a Nyírbátort, elmarad az Újfehértó tarpai vendégjátéka.

BB

A piros mezes Csenger a Nyíregyháza II.-t, míg a Balkány a Nyírbátort fogadja

Fotó: Pusztai Sándor

Az elmúlt hétvégén előretekertük óráinkat, átálltunk a nyári időszámításra, onnantól egy órával lett világosabb. Ehhez alkalmazkodva szombattól már 16 órakor kezdődnek a mérkőzések a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban. 

Amelyben egyébként nem lesz teljes a forduló, mert a Tarpa–Újfehértó mérkőzést nem rendezik meg, az elmaradt találkozót május 11-én pótolják a felek. Ami a programot illeti, szombaton négy, míg vasárnap három mérkőzést rendeznek az aktuális fordulóban. 

 

Csengerben a listavezető 

 

A Csenger két győzelemmel kozmetikázta az eddigi tavaszi vesszőfutást, ezúttal alaposan össze kell magukat szedniük Barcsay Márkéknak, ha szeretnének pontot rabolni a listavezető „kis” Szparitól. Ugyanis Huszák Géza gárdája két döntetlent követően három győzelemmel bizonyította, hogy kezd visszazökkenni a tőlük megszokott kerékvágásba. 


Alsóházi „rangadót” rendeznek Kemecsén, amelyen a hazaiak a pocsék tavaszt futó, így a mezőny végén kullogó Gyulaházát fogadják. Az egyelőre kérdéses, hogy Bardi Gábor helyett ki vezényli majd a vendégeket. Talán nem túlzás rangadónak nevezni a tabella alsó fokán Mátészalka és a tavasszal legtöbb pontot gyűjtő Nagyhalász találkozóját. Mindkét gárda számára fontosak a pontok, hiszen a házigazda Szalka megerősítené helyét a tabellán, míg a vendégek egyre távolabb kerülnének a vörös zónától. Nagy Lajos együtteséhez hasonlóan a Nyírmeggyes is nagy offenzívába kezdett a kiesés elkerülése érdekében. Nagyecseden alaposan fel kell kötniük azt a bizonyos fehérneműt, ha gyarapítani szeretnék pontjaik számát. Ősszel simának mondható 3–1-es vereséget szenvedett Vásárosnaményban az Ibrány, Kiss Tamás alakulata ezúttal pályaválasztóként vehet revansot. 

 

Edzőt váltott a Mándok 

 

Szakolyban rendezik a Balkány–Nyírbátor összecsapást, a hazaiaktól két meghatározó támadó is kidőlt hosszú időre, így nem lesz egyszerű dolguk a négy mérkőzés óta veretlen Nyírbátor ellen. A legutóbbi Újfehértó elleni vereség után edzőváltás történt Mándokon, az együttest eddig irányító játékos-edző, Lakatos István távozott a kispadról. A posztot az idény végéig házon belül oldják meg, erről Dancs Attila technikai vezető tájékoztatta lapunkat. A Nyírgyulaj ellen már így lépnek pályára vasárnap. 

 

Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 22. forduló, edzői várakozások (kezdés: 16, ifi: 14)


Szombat

 

Csenger (5.)–Nyíregyháza II. (1.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Bár ezer sebből vérzünk, megpróbáljuk megnehezíteni a bajnokjelölt dolgát. 

Huszák Géza, a Nyíregyháza II. edzője: – Hetek óta visszatérő problémánk, hogy kevesen vagyunk. Ettől függetlenül megpróbáljuk kihozni a legtöbbet a mérkőzésből. 

 

Gyulaháza (16.)–Kemecse (15.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Ettől rosszabb már nem nagyon lehet... 

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Nem téveszt meg minket az, hogy Bardi Gabi egy kicsit feladta. Mivel a múlt héten nagyot botlottunk, kötelezővé vált ez a győzelem számunkra. 

 

Mátészalka (3.)–Nagyhalász (12.)

Kiss Gábor, a Mátészalka edzője: – Már téma volt a héten az öltözőben a Halász remek tavaszi szereplése. Ennek okán teljesen felesleges az aktuális tabellát alapul venni, mivel az eddigi tavaszi első érkezik hozzánk. Azonban ezt a rangadót megfelelő hozzáállással és akarattal hozhatjuk, mivel mindenki az elsőt akarja megverni. 

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Ismét egy dobogóért küzdő, remek élcsapattal játszunk, amely ősszel hatásos előadást tartott Nagyhalászban. Sajnos gondjaink nem enyhültek, a vészes sárgaláz, illetve sérültjeink száma meghatározzák a hétvégi összeállítást. Ennek ellenére senki ne várja, hogy feltartott kezekkel érkezünk Szalkára, egyrészt, hogy néznénk ki úgy a buszon, másrészt Nyírturánál már zsibbadna a karunk.

 

Nagyecsed (9.)–Nyírmeggyes (13.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Úgy látom, hogy a megyei első osztály nagyon kisimult, itt helyezéstől függetlenül bárki bárkit meg tud verni. Hétvégén mi is egy nagyon jó formában lévő Meggyest fogadunk, nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk a három pontot megszerezni.

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Az egyik legerősebb játékoskerettel rendelkező csapathoz látogatunk. A papírforma alapján a hazaiak felé billen a mérleg, de többször bebizonyítottuk már, hogy bárki ellen van esélyünk pontot szerezni. Az biztos, hogy nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni.

 

 Vasárnap

 

Ibrány (6.)–Vásárosnamény (2.)

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Szeretnénk visszatérni a győzelmi ösvényre, ami nem lesz egyszerű, hiszen egy szervezett és fegyelmezett csapat látogat hozzánk. Nekünk azonban hazai pályán nem lehet más célunk, mint a három pont begyűjtése. 

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Lehet mondani, hogy rangadó lesz vasárnap, de nekünk ez is egy meccs a sok közül. Vélhetően a jó pálya majd feldobja a srácokat és nagy kedvvel fogunk játszani. De még mindig ránk jár a rúd.. 

 

Balkány (10.)–Nyírbátor (8.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Sajnos a keretünk tovább fogyott, támadójátékunk Vasas és Tőkés hiánya miatt biztos, hogy nem úgy fog működni, ahogy szeretnénk. Ettől függetlenül mindent megteszünk a három pont megszerzéséért. Már csak azért is, mert a táblázat azt mutatja, hogy hét, nyolc csapat, köztük mi is még bajba kerülhetünk. 

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – A táblázat alapján látni lehet, hogy egy-egy győzelemnek milyen jelentősége van. De látom a csapat hozzáállását minden egyes találkozón, a srácok próbálják a legtöbbet kihozni magukból. A Balkány ellen is száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy pontot tudjunk szerezni. 

 

Mándok (4.)–Nyírgyulaj (11.)

Dancs Attila, a Mándok technikai vezetője: – A tavaszi eredmények miatt szüksége volt a csapatnak új impulzusokra. Fontos presztízsmeccsre készülünk, amelyen szeretnénk győzni. 

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A helyzetünk nem egyszerű, mert egy jó csapat otthonában kellene pontot szereznünk, és nem a hajrában hátrafelé tekintgetnünk.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában