Asztalitenisz

2022.04.06. 09:47

Páros bronzérem Szlovéniából

A nyírbátori versenyző román társával állhatott fel a dobogóra.

BB

Tölgyes Dorottya (b) bronzérmet nyert Szlovéniában

Fotó: flickr.com

A hétvégén Ototec adott otthont a szlovéniai nemzetközi utánpótlástornának, a megméretésre világranglista-helyezésük alapján kaptak meghívót a versenyzők. Az U19-es korosztályban hazánkat egyedüliként Tölgyes Dorottya képviselte, nem is akárhogyan. 

 

A nyírbátori asztaliteniszező ugyan egyéniben egy győzelemmel és két vereséggel nem jutott tovább a csoportjából, párosban viszont Ioana Singeorzan oldalán meg sem álltak a dobogóig. Két 3:2-es siker után ugyanilyen arányban maradtak alul az elődöntőben a Linda Zaderová, Hana Arapovics cseh, horvát kettőssel szemben. Román társa nem volt ismeretlen Dorottya számára, hiszen korábban a két lány alkotott már egy párost. 


– Két éve kezdtünk el együtt játszani, sokszor utaztam Besztercére, hogy gyakoroljunk. 

 

Szoros meccseket játszottak 

 

– Aztán a pandémia közbeszólt, sorra maradtak el a versenyek, valamint sérülés miatt a tavalyi Európa-bajnokságon nem tudtam elindulni – ismertette párosuk rövid történetét Tölgyes Dorottya. 

 

– A kihagyott idő először meg is látszott a játékunkon, alaposan megszenvedtünk a spanyol, svéd párossal. Aztán legyőztük a németeket is, ami véleményem szerint igazi bravúr volt, nagyon örültünk neki. Az elődöntőben már 2–0-ra vezetett ellenfelünk, sikerült azonban egyenlítenünk. A döntő szettben 5–3-ra vezettünk, ám akkor elütöttem egy labdát, ez sajnos mindkettőnket megzavart és utána olyan hibákat vétettünk, amelyeket korábban megoldottunk – elevenítette fel az eseményeket Dorottya. 


Ami a közeljövőt illeti, a nyírbátori versenyző hétvégén az ifjúsági magyar bajnokságon áll asztalhoz. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában